Trabzonspor taraftarı futboldan anlıyor

 FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, hakemlerin çok acımasızca eleştirilere maruz kaldığını belirterek, “Bütün ihaleyi hakeme yıkmak hem medya açısından hem taraftar açısından hem de yöneticiler açısından çok kolay” dedi.  Selçuk Dereli bir radyo prog

Trabzonspor taraftarı futboldan anlıyor

 

FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, hakemlerin çok acımasızca eleştirilere maruz kaldığını belirterek, “Bütün ihaleyi hakeme yıkmak hem medya açısından hem taraftar açısından hem de yöneticiler açısından çok kolay” dedi. 
 
Selçuk Dereli bir radyo programında yaptığı açıklamada, 22 yıl hakemlik yaptığını ve hakemliğin çok zor bir iş olduğuna değinerek, “Aslında hani koruyormuşum gibi bir algı ortaya çıkıyor ama ben aksine hiç kimseyi korumuyorum. Gördüklerimi söylemeye çalışıyorum. Kendimi onların yerine koyabiliyorum. Çünkü uzun yıllar görev yaptım” diye konuştu.
 
“HAKEMİ ZORDA BIRAKMAYA ÇALIŞANLAR VAR”
 
Hakemleri çok acımasızca eleştiren insanların olduğuna vurgu yapan Dereli, “Hakem eleştirmek çok kolay. Bütün ihaleyi hakeme yıkmak hem medya açısından hem taraftar açısından hem de yöneticiler açısından çok kolay. Hakemi zorda bırakmaya çalışan belli bir kesim var. Kendi eksiğini, hatasını, formsuzluğunu hakeme yıkmaya çalışan zihniyete kızıyorum ben” şeklinde konuştu.
 
Selçuk Dereli, değişen oyun kuralları ile ilgili en çok federasyona iş düştüğünü anlatarak, “Taraftarın, hocaların oyuncuların kural değişiklikleri ile ilgili yeterince bilgiye sahip olduğunu düşünmüyorum. Bununla ilgili de bir şey yapılmıyor. Başta futbol federasyonuna çok önemli işler düşüyor. Bilinçli taraftar olmak için izlenilen oyun kurallarını bilmek gerekir. En azından hakemi eleştirmek için ofsaydın ne olduğunu, serbest vuruşun, sarı kartın ne olduğunu bilmek gerekir. O yüzden ben buradan dinleyicilere şunu söylemek istiyorum, Türkiye Futbol Federasyonu’nun web sayfasında bilgi bankası bölümü var. Oradan oyun kuralları kitapçığı bölümüne tıklayıp kuralları okuyup araştırabilirler. Gelişen futboldaki kuralları öğrenebilirler” ifadesinde bulundu.
 
“TRANZONSPOR TARAFTARI BENİ MUTLU ETMİŞTİ”
 
Dereli, çeşitli bölgede maç yönettiğini ifade ederek şöyle konuştu:
 
“Farklılıkları bölgesel olarak görebiliyordum. Mesela Trabzon’da maç yönetmeye gittiğimde Trabzonspor taraftarlarının hakemin vermiş olduğu kararlara yaklaşımı beni son derece mutlu etmişti. Bazı futbolcular o kadar enteresan işler yapıyor. Şimdi ismini vermeyim ama Türkiye milli takımının kaptanlığını yapmış bir oyuncunun bana atış için ‘Hocam çift vuruş mu? Tek vuruş mu?’ diye sorduğunu biliyorum. Bu oyuncu çok büyük bir takımımızın ve milli takımın kaptanlığını yaptı. Ama kuralı bilmiyor. Hakemin eli havaya kalkınca çift vuruş olduğunu ayır edemiyor. Bu tip şeylerle karşılaştık.”
 
“BEKİR’E HAKSIZLIK YAPILIYOR”
 
Bekir’in tel örgülere çıkması ve taraftarlarla bir diyaloga girmesinin sarı kart olduğunu vurgulayan Dereli, şunları kaydetti:
 
“Bunu herkes bilir. Hakem müsamaha gösteremez. Oyunun bir kuralları var. Bekir’in girdiği diyalog bir haftadır tartışılıyor. O konuda da Bekir’e haksızlık yapılıyor. O sevinç sırasında arkadaşın durumundan farklı şeyler çıkarmaya çalışan zihniyeti kınamak lazım ama yapmış olduğu hareket çok net bir sarı kart.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler