Trabzonspor rövanş almak istiyor

Avrupa Arenası'nda İtalyan devi Inter karşısında 88. maçına çıkacak olan Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başlamak istiyor. 28 yıllık bir aradan sonra tekrar rakibi ile karşı karşıya

Trabzonspor rövanş almak istiyor

Avrupa Arenası'nda İtalyan devi Inter karşısında 88. maçına çıkacak olan Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başlamak istiyor. 28 yıllık bir aradan sonra tekrar rakibi ile karşı karşıya gelecek olan bordo-mavili ekip, tarihi rövanşa gülen taraf olmayı hedefliyor.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu rövanş maçında Türk Telekom Arena Stadyumu'nda İspanya temsilcisi Athletic Bilbao ile oynayacağı maçın arifesinde UEFA'nın verdiği karar ile direk olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne alınan Trabzonspor, bugüne kadar Avrupa'da oynadığı 87 maçta 32 galibiyet, 20 beraberlik ve 35 de mağlubiyet aldı. Bordo-mavililer, söz konusu karşılaşmalarda 118 gol atarken, kalesinde 129 gol gördü.

TARİHİ MAÇ

Trabzonspor, yarın oynayacağı Inter maçı için geri sayıma geçerken, Milano'da, tarihinde yeni bir sayfa daha açarak İtalya deplasmanından iyi bir sonuçla dönmeyi hedefliyor. Inter, Trabzonspor için yabancı bir rakip değil. Daha önce bordo-mavili ekip 1983-84 sezonunda UEFA Kupası 1. Turunda yine İtalya ekibiyle karşılaşmıştı. 14 Eylül 1983 tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan müsabakada Inter'i 88. dakikada Tuncay Soyak'ın attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Bordo-Mavililer, İtalya'da 28

Eylül'de yapılan rövanş maçını 2-0 kaybederek kupaya veda etmişti. Söz konusu dönemde takımın kalesini koruyan Trabzonspor'un şimdiki Teknik Direktörü Şenol Güneş olağanüstü bir müsabaka çıkarmış ve kafası yarılmasına rağmen bir çok gol pozisyonuna geçit vermemişti.

Trabzonspor, İnter'le 28 yıl aradan sonra ilginç bir tesadüf eseri ilk maçı yine 14 Eylül'de oynayacak. Bu maçta ilk golü atan oyuncu da Şampiyonlar Ligi'nde bir ilki başaran isim olarak tarihe geçecek.

İTALYA TAKIMLARINA KARŞI TRABZONSPOR

Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, bugüne kadar İtalya takımları ile 7 maç yaptı. 1 maçtan ise hükmen galip ayrıldı. Bordo-mavili takım ilk olarak 1983-84 sezonunda İtalya devi İnter ile karşılaştı. Ardından Cagliari, Lazio ve Perugia takımlarıyla karşılaştı. Söz konusu maçlarda Trabzonspor 2 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik elde etti. Rakip kalelere 8 gol atan bordo-mavili takım kalesinde ise 9 gol gördü.

1983-84 Trabzonspor-Inter....:1-0

Inter-Trabzonspor...:2-0

1993-94 Trabzonspor-Cagliari:1-1

Cagliari-Trabzonspor:0-0

1994-95 Trabzonspor-Lazio....:2-1

Lazio-Trabzonspor....:2-1

1999-00 Trabzonspor-Perugia:1-2

Perugia-Trabzonspor:0-3 (Hükmen)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler