Trabzonspor rekoru egale etti!

Trabzonspor, Türk takımları içinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi gruplarında en yüksek puan alan takım rekorunu egale etti.Trabzonspor B grubunda oynadığı 6 maçta 7 puan aldı ve grubunu 3.sırada bitirip Uefa Avrupa Ligine kaldı. Trabzonspor ilk kez k

Trabzonspor rekoru egale etti!

Trabzonspor, Türk takımları içinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi gruplarında en yüksek puan alan takım rekorunu egale etti.

Trabzonspor B grubunda oynadığı 6 maçta 7 puan aldı ve grubunu 3.sırada bitirip Uefa Avrupa Ligine kaldı. Trabzonspor ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi gruplarında 7 puan aldı ve Fenerbahçe'nin 1996-97 sezonunda 7 puanla yakaladığı rekoru egale etmiş oldu.

SON 5 RESMİ MAÇTA GALİBİYET YOK
Trabzonspor son 5 resmi maçında 4 beraberlik 1 yenilgi aldı ve galibiyet alamadı. En son 06.11.2011 tarihinde sahasında Kayserispor'u 2-1 yenerek galibiyet alan Trabzonspor son 5 maçında 4 gol attı kalesinde 5 gol gördü.

FRANSIZ TAKIMLARINA KARŞI 3 GALİBİYET
Trabzonspor Avrupa kupalarında Fransız takımları ile 6 maç yaptı. Oynadığı bu 6 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik alan Trabzonspor sadece 1 kez kaybetti. 1991-1992 sezonunda Uefa Kupası 2.turunda Fransız Olympique Lyon ile mücadele eden Trabzonspor rakibini deplasmanda 4-3, evinde de 4-1 yenerek tur atlamıştı.

Trabzonspor 2009-10 sezonunda ise Fransız Toulouse'a evinde 3-1 yenilirken deplasmanda oynanan maçı 1-0 kazandı ancak elenen taraf oldu. Trabzonspor bu sezonda Lille takımı ile sahasında 1-1 berabere kaldı.

Trabzonspor ile Fransız takımları arasında oynanan bu 5 maçta toplam 19 gol atılırken Trabzonspor 11, rakipleri 8 gol kaydetti.
Trabzonspor Avrupa kupalarında Fransız takımları ile deplasmanda oynadığı 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik aldı ve yenilmedi.

BURAK YILMAZ'IN AVRUPA'DA GOLÜ YOK
Burak Yılmaz kariyeri boyunca Avrupa Kupalarında 21 maça çıkarken hiç gol atamadı.
Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor forması altında 14 Şampiyonlar Ligi, 3 Uefa Avrupa Ligi, 4 Uefa Kupası maçı oynayan Burak Yılmaz 1024 dakika sahada kaldı. Burak bu sezonda 6 maçta Trabzonspor formasıyla Avrupa kupalarında yer aldı.

Burak bu sezon Süper Lig'de ise toplam 13 gol attı ve en golcü oyuncu konumunda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor