Trabzonspor Lazio ile hesap görecek

Spor Toto Süper Lig ve Avrupa'da aldığı başarılı sonuçlarla iyi gidişatını sürdüren Trabzonspor, 19 yıllık bir aranın ardından evinde konuk edeceği İtalya temsilcisi Lazio ile karşılacak. İki takım 1994-95 sezonunda karşılaşmış ve söz konusu maçlarda bord

Trabzonspor Lazio ile hesap görecek

Spor Toto Süper Lig ve Avrupa'da aldığı başarılı sonuçlarla iyi gidişatını sürdüren Trabzonspor, 19 yıllık bir aranın ardından evinde konuk edeceği İtalya temsilcisi Lazio ile karşılacak. İki takım 1994-95 sezonunda karşılaşmış ve söz konusu maçlarda bordo-mavili takım rakibi karşısında elenen taraf olmuştu.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu 2. maçında İtalya temsilcisi Lazio ile karşılaşacak olan Trabzonspor, 19 yıllık bir aranın ardından rakibiyle tekrar karşı karşıya gelecek. İtalyan takımlarıyla 11. kez karşı karşıya gelecek olan bordo-mavili ekip rakibi karşısında rövanşı almak için mücadele edecek.

İTALYANLARLA İLK BULUŞMA İNTER'LE BAŞLADI

İlk olarak İtalya devi Inter ile 1983-84 sezonunda UEFA Kupası 1. turunda eşleşen Trabzonspor, sahasında 1-0 yendiği rakibine, deplasmanda 2-0 yenilerek tura veda etmişti. Bordo-mavililer, 28 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde karşılaştığı rakibini bu kez deplasmanda 1-0 mağlup ederek Devler Ligi'ne 3 puan ile başlayarak tarih yazmıştı. Evinde ise rakibiyle 1-1 berabere kalarak İtalya devinden 4 puan almayı başardı.

1993-94 sezonunda Cagliari ile eşleşen Karadeniz ekibi, sahasında 1-1 berabere kaldığı rakibi ile deplasmanda 0-0 berabere kalınca yenilmediği rakibi karşısında yine elenen taraf olmuştu. 1994-95 sezonunda 3. tur mücadelesinde sahasında ve deplasmanda Lazio'ya 2-1 yenilen Trabzonspor, turu geçememişti. Bordo-mavili takım 1999-2000 sezonunda Perugia takımına sahasında 2-1 yenilmesine rağmen deplasmanda aldığı 3-0'lık hükmen galibiyetle rakibini saf dışı bırakarak ilk kez bir İtalyan takımını eleme başarısı göstermişti.

Trabzonspor, İtalya takımları karşısında toplam 10 karşılaşmanın 3'ünde galip gelirken 3 maçta sahadan beraberlikle ayrılan bordo-mavililer, 4 kez de yenildi. Karadeniz temsilcisi söz konusu maçlarda 10 gol atarken kalesinde de yine 10 gol gördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor