Trabzonspor Kalve'yi beğendi

Yabancı transfer arayışlarında olan ve Tryout olarak Ernests Kalve'yi Trabzon'a getirten Trabzonspor, Halil Üner'in oyuncuyu beğenip tamam demesi üzerine kadrosuna katmaya karar verdi.Kalan son yabancı (Bosman) hakkını titizlikle seçip tercihini Ernests K

Trabzonspor Kalve'yi beğendi

Yabancı transfer arayışlarında olan ve Tryout olarak Ernests Kalve'yi Trabzon'a getirten Trabzonspor, Halil Üner'in oyuncuyu beğenip tamam demesi üzerine kadrosuna katmaya karar verdi.

Kalan son yabancı (Bosman) hakkını titizlikle seçip tercihini Ernests Kalve'den yana kullanarak bu oyuncuyu Tryout (Deneme Amaçlı) Trabzon'a getirten Trabzonspor, koç Halil Üner'in oyuncuyu beğenmesi üzerine kadrosuna katmaya karar verdi.

Transferle ilgili görüşlerini alınan koç Halil Üner "Ernests Kalve benim bildiğim ve tanıdığım bir oyuncuydu. Trabzonspor'un kalan tek yabancı transfer hakkında yönlendirmelerle oyuncu getirtme lüksümüz yoktu. Tryout olarak getirmemizin sebebi, idmanda son durumunu gözlemlememiz içindi ve beklediğim gibi çıktı." diyerek oyuncuyu beğendiğini ve kadroya katacağını açıkladı.

Transfer için yoğun çaba harcayan isimlerden asbaşkan Levent Erkuloğlu'da "Halil hoca tecrübeli ve işini bilen bir koç. Hocamızın söylediği ismi, yani Ernests Kalve'yi Tryout olarak getirdik ve son durumunu hocamız gözlemledi. Hocamız olumlu rapor verince de kadromuza katmaya karar verdik. Biz sadece koçun kararını uyguladık, çünkü koçumuza güveniyoruz" dedi.

Halil Üner'in Ernests Kalve transferine OK vermesi üzerine yarın oyuncunun tescil lisans işlemlerine başlanıp, haftasonu oynanacak olan Mersin Bşb karşılaşmasına yetiştirilmesi planlanıyor.

Trabzonspor'un son transferi Ernests Kalve birlikte takımdaki toplam yabancı sayısı 6 olurken, Tolga Öngören tarafından büyük umutlarla transfer edilen fakat bekleneni veremeyen Marc Scalyers'in ise gönderilmesi gündemde.

Trabzonspor bu transferle beraber 5. yabancı hakkını kullanması nedeniyle federasyona 125.000 USD yatıracak. Aynı zamanda 5. yabancı statüsüne geçmesi nedeniyle de maç kadrosuna 5 yabancı alabilme hakkını elde edecek.

Kaynak: Trabzonbasket

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor