Trabzonspor HES'leri Büyüttü

Trabzonspor'a ait Bordo-Mavi Enerji Şirketinin işletme hakkını aldığı Uzungöl HES ve Ballıca HES projelerinde kapasite arttırma taleplerine EPDK'dan olur geldi.Uzungöl HES'le ilgili yapılan çalışmalarla gücünün 20 Megawatt'tan (MW) 24 MW'a çıkarıldığını,

Trabzonspor HES'leri Büyüttü

Trabzonspor'a ait Bordo-Mavi Enerji Şirketinin işletme hakkını aldığı Uzungöl HES ve Ballıca HES projelerinde kapasite arttırma taleplerine EPDK'dan olur geldi.

Uzungöl HES'le ilgili yapılan çalışmalarla gücünün 20 Megawatt'tan (MW) 24 MW'a çıkarıldığını, aynı projenin yılda 68 milyon kilowatt/saatlik enerji üretimi ise 80 milyon kilowatt/saat' e çıkarıldı.

Ballıca HES'in gücünün de 8 MW'den 10 MW'a çıkarıldığını, yıllık enerji üretim miktarının da 28 milyon kilowatt/saatten 34 milyon kilowatt/saate çıkarıldı.

Trabzonspor'da faaliyete geçmesi durumunda Uzungöl HES projesinden yıllık 12 milyon TL Ballıca HES projesinden yıllık 5 milyon TL gelir bekleniyordu.Yapılan kapasite artırımları ile beklenen bu gelirlerde yüzde yirmi civarında artış sağlanacak.

Projeler ile ilgili haber61.net'in sorularını yanıtlayan başkan Sadri Şener “Kapasite artırımı ile bu santrallerden elde edeceğimiz yıllık gelirlerde yüzde yirmi'nin üzerinde bir artış sağlanacaktır. Santralleri yabancı bir ortak ile işletmeyi düşünüyoruz. En kısa zamanda da faaliyete geçirmeliyiz” dedi

Şener “Trabzonspor'a ait olan HES'ler bizden sonra gelecek olan yönetimlere de büyük bir gelir oluşturacak. Bugün istense Bordo Mavi Enerji'ye  ait olan bu 2 HES'i kısa sürede devredilir ve kulübe büyük bir gelir elde edilmiş olur. Ancak bu defa da Trabzonspor'un gelecekte elde edeceği büyük gelirlerin önü kesilmiş olur.

Trabzonspor'un borcu vardır. Ancak bunlar karşılığı olan ve Trabzonspor'un mevcut kaynakları ile ödeme gücünde olduğu borçlardır. Söylendiği gibi Trabzonspor büyük ekonomik sıkıntı içinde olsa HES'lerin devri düşünebilir. Ancak Trabzonspor'un borçları Kulübün altından kalkabileceği ödemelerini planladığımız ve kaynaklarını sağladığımız borçlardır.

Biz Trabzonspor'un bugünü kadar yarınlarını da düşünmek durumundayız. O nedenle HES'leri devredip bugün gelir elde etmek yerine yabancı bir ortak ile birlikte işleterek kulübün uzun yıllar devam edecek bir gelire kavuşmasını sağlayacağız. Böylece bizden sonra kulübü yöneteceklere de büyük bir kaynak sağlamış olacağız” dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler