Trabzonspor grubun favorisi

Giray Bulak, Trabzonspor'un Avrupa kupaları ve lige yaptığı başlangıcı yorumlarken, bordo mavili takımın yabancı oyuncularının performansına yönelik tespitlerde bulundu. Bulak, Beşiktaş-Galatasaray derbisi ve Anadolu takımlarının ligdeki konumları üzerine

Trabzonspor grubun favorisi

Giray Bulak, Trabzonspor'un Avrupa kupaları ve lige yaptığı başlangıcı yorumlarken, bordo mavili takımın yabancı oyuncularının performansına yönelik tespitlerde bulundu. Bulak, Beşiktaş-Galatasaray derbisi ve Anadolu takımlarının ligdeki konumları üzerine de görüşlerini aktardı. İşte tecrübeli futbol adamının Trabzonspor ağırlıklı olmak üzere gündeme ilişkin sözleri

GRUBUN FAVORİ TAKIMLARINDAN BİR TANESİ

Avrupa Kupası'ndaki Trabzonspor'u nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yoluna dolu dizgin devam ediyor. Güzel gidiyor. Aldığı sonuçlar Avrupa için çok güzel. Her ne kadar bu sonuçlar eleme turlarında alınmışsa da grupta da iyi bir sonuç aldı. Deplasmanda da kazandı. Gayet iyi başladı. İnşallah böyle devam eder. Çıkar diyemeyiz tabii ama Trabzonspor, grubun favori takımlarından bir tanesi.

İKİ MAÇI DA KAZANIRSA…

Peki ligdeki Trabzonspor için neler söylersiniz?

Ligde deplasmanda iyi sonuçlar alamayan bir Trabzonspor var. İçerideki 2 maçını kazandı ama Trabzonspor'un ligde başarılı olabilmesi için deplasmanda da kazanması lazım. Hem Kayserispor'a hem de Torku Konyaspor'a karşı Trabzonspor favori tabii ki. Trabzonspor iki maçı da kazanırsa daha farklı bir takım olur.

JANKO'DAN ÇOK ÜMİTLİ DEĞİLİM

Paulo Henrique, Trabzonspor'da tek forvet durumunda. Henrique, yeterli mi sizce?

Marc Janko kullanılamaz mı? Değil tabii ki. Oyuncuların performans olarak daha ileriye gidebilmesi için onları tehdit eden, zorlayan oyuncuların olması lazım. O yarışma için de bir kaç oyuncu olması lazım. Şimdi Henrique yalnız tabii. Sonuçlar iyi ama tek olmasından dolayı gelecekteki performansı etkilenebilir. Ben Janko'dan çok ümitli değilim.

MALOUDA İYİYE GİDEN BİR OYUNCU

Jose Bosingwa, ilk maçını Avrupa Kupası'nda oynadı. Jose Bosingwa ve Florent Malouda'yı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bosingwa, 1,5 yıldır oynamayan bir oyuncu. İlk kez oynadı Avrupa maçında. Oyuncuların genel kalitesine baktığın zaman tabii ki iyi, geçmişi olan oyuncular ama önemli olan Türkiye'deki ve Trabzonspor'daki performansları. Şu anda Bosingwa'nın ilk maç performansı için bir şey diyemeyiz ama Malouda, her geçen gün daha da iyiye giden bir oyuncu görünümünde. Trabzonspor'da saha içi ve saha dışında (takım ve yönetim anlamında) nasıl bir gidiş var? Her geçen gün daha uyum gösteriliyor ve her geçen gün herkes işini daha güzel yapıyor

İNSANLARI FUTBOLDAN UZAKLAŞTIRIYORUZ

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşananlarla ilgili neler söylemek istersiniz?

Yani kimse istemez böyle hadiselerin olmasını. Bu belki klasik bir cevap olacak ama insanları futboldan uzaklaştırıyoruz. Bir de şunu belirtmek istiyorum. Ben geçen hafta İstanbul BŞB-Şanlıurfaspor maçına gittim, Olimpiyat Stadı'na. Sahada 3 bin kişi var. Kadıköy'den 2,5 saatte maça gittim. Saat 17:20'de sahaya girdim. Böyle bir şey yok. 76 bin kişi çıkacak oraya sabah gidecek. Gece sabaha doğru evine gelecek ve maç seyretmiş olacak. Bir başka konu Türk Telekom Arena'da da maç seyrettik. Yani çıkışta yaşananlara güler misin ağlar mısın? Daha futbola gelmeden bizim birçok sorunu çözmemiz lazım. Durum bu.

DAHA KALİTELİ BİR LİG OLUŞTURABİLİRİZ

Anadolu kulüplerinin geçen sezonlara oranla artık iyi olmadığı yönünde söylemler var. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

Onu birkaç tane arkadaş yazdı. Onlar da malum arkadaşlar. Onlar için Anadolu kulüpleri önemli değil ki. Varsa yoksa İstanbul kulüpleri. Madem öyle her takım eşit miktarda para kazansın diyelim. Her takımı güçlendirelim. Bir taraf daha çok para kazanırsa o daha çok güçlenecektir. Diğer taraf da zayıflayacaktır. Herkese eşit dağıtırsak daha kaliteli bir lig oluşturabiliriz.       

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor