Trabzonspor dünya markası olacak!

Yaşar Aşçıoğlu, inşaat sektörünün yakından tanıdığı bir isim. Selenium markasıyla pek çok lüks konut projesine imza atan Aşçıoğlu, önceki hafta Trabzonspor’un yeni yönetimine seçilince bir kez daha gündeme geldi.Memleketi Of’u her fırsatta anan Aşçıoğlu,

Trabzonspor dünya markası olacak!

Yaşar Aşçıoğlu, inşaat sektörünün yakından tanıdığı bir isim. Selenium markasıyla pek çok lüks konut projesine imza atan Aşçıoğlu, önceki hafta Trabzonspor’un yeni yönetimine seçilince bir kez daha gündeme geldi.

Memleketi Of’u her fırsatta anan Aşçıoğlu, Trabzonspor’da proje ve protokollerden sorumlu olacak. Olaylı bir şekilde ayrıldığı Ali Sami Yen projesinin ardından yeni bir projeye başlamayan Aşçıoğlu, bu dinlenme sürecini büyük ve iddialı projelere uluslararası anlamda hazırlık yaparak geçirdiğini anlatıyor. Aşçıoğlu kulüpler için açılabilecek yeni gelir kapılarından hazırlandığı yeni inşaat projelerine kadar pek çok konu hakkında konuştu.

- Kulüp yöneticiliği aklınızda var mıydı? Nasıl dahil oldunuz?

- Yoktu, sadece taraftar olarak vardım. Daha önce teklifler gelmişti ama kabul etmemiştim. Yeni başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu ile daha önceden tanışıyorum. Projeler, fikirler uyuştu, birlikte çalışmaya karar verdik. Biz Trabzonspor’u dünya kulübü noktasına getireceğiz, marka değerini artıracağız.

- Nasıl?

- Trabzonspor artık kabuğunu kırmış ve açmıştır. Bunu ileri götürmek için ortaya bir irade koymak lazım. Doğru işler yapmak lazım. Mutlaka Trabzonspor’u İstanbul’da konuşlandırmak lazım. Hedeflerimiz arasında İstanbul’da bir kamp binası yapmak var.

- Yeri belli mi?

- Yer var, alındı. Tam neresi olduğunu başkan açıklayacak. Trabzonspor’a İstanbul’da kendine yakışan bir irtibat bürosu lazım. Galatasaray’ın Galatarasay Adası varsa, Fenerbahçe’nin Fenerbahçe Adası varsa, Beşiktaş’ın Fulya tesisleri varsa, Akaretler’i varsa ve bunların da kamp binaları varsa neden Trabzonspor’un olmasın? Çünkü Trabzonspor artık Trabzon kökenli olanların kulübü değildir. Bu nedenle büyük projelere imza atmak zorundayız.

- Spor kulüpleri gelirlerini artırmak için çok uğraşıyor, sizin de bu anlamda proje leriniz olacak mı?

- Yeni çalışmalar hazırlıyorum, dersimi çalışıyorum, notlar alıyorum. Bu biraz benim görevim. Ciddi çalışmalar olacak. Gelir artırıcı projeler üreteceğim.

- Futbolda işadamları kendi cebinden harcıyor, siz de harcayacak mısınız?

- Bu gereklilik gibi görülüyor. Benim böyle bir taahhüdüm yok, benden böyle bir şey de istenmedi. Ancak ileride ne olur bunu zaman gösterir. Böyle bir konu hiç gündeme gelmedi, bunu zaman içerisinde göreceğiz. Trabzonspor gibi bir camiayı kimsenin cebine ihtiyaç duymayacağı bir hale getirmek için uğraşacağım. İnşallah kulübü bu hale getireceğiz.

- Bir süredir proje açıklamıyorsunuz, sırada neler var?

- Kentsel dönüşüm için inşaat sektörü teyakkuzda. Biz de teyakkuzdayız. Şehircilik Bakanlığı’nın hazırlığı bitmek üzere. Biz de hazırlık dönemimizi tamamladık. Başta İstanbul olmak üzere büyük kentler baştan aşağı değişecek, bunun başka yolu yok. Biz de çok ciddi hazırlandık, yurtdışından ortaklıklar kurduk.

Bin Ladin Ailesi ile var. Ruslar ve Katarlılarla da ortaklıklar kurduk. Hazırlık dönemini tamamladık.

- Rusya ve Katar’da da tanıdık isimler mi?

- Evet. Ama daha açıklayamıyorum. Katar’da El Tani Ailesi mi? Şimdilik söylemiyorum.

- Son nokta konulmadı mı?

- Ortak şirket kurduk. Sonuçta kentsel dönüşüm ihaleleri için hem finans olarak çok güçlüyüz hem ekip olarak çok güçlüyüz.

- Bu 3 ortaklık sadece kentsel dönüşüm için mi?

Hayır, başka projeler de yapacağız. Yeni çıkacak olan tüm ihalelere hazırız. Ayrıca Ataköy’de bir projemiz başlıyor, Selenium Ataköy ismiyle. 350 daire olacak,

- Diğer ortaklıklarınız da Selenium markasıyla mı?

Evet. Bu ortaklıkları sadece Türkiye için kurmadık. Suudi Arabistan’da, Katar’da, Dubai’de ve Rusya’da projeler üzerinde çalışıyoruz. Şu an büyük bir hazırlık döneminin sonundayız bu anlamda.

- Ne tür projeler olacağı belli mi?

- Biz hep iddialı olduk. Ortaklarımız da öyle. Bin Ladin Ailesi dünyadaki en büyük firmalardan biri. Biz orada Tarık Bin Ladin ile ortağız. Bin Ladin Grup ile değiliz. Tarık Bin Ladin, Bin Ladin Grup yönetim kurulu üyesidir. Büyük projeler yapacağız onlarla. Selenium alanında Türkiye’nin en büyük ve iddialı markasıdır.

- Yabancı ortaklarla Selenium ismiyle anlaşmıştınız, ama Ali Sami Yen’de isim sorunu olmuştu...

- Orada ‘Selenium markasının altında ezilemeyiz’ dediler. Oysa sözleşmede vardı. Sözleşmemizin her harfine sonuna kadar uyarız, onlar uymadılar. Bir de Dünyagöz Hastanesi sahibi Eray Kapıcıoğlu beni sırtımdan vurdu. Sonuçta hissemi sattım. Gayet mutluyum, kârımı da ettim. Ama Allah’ın adaletinden kaçış yok. Bugün ekonomik gücü daha fazla gibi görünenlerin, devlerin nasıl cüce haline geldiğini göreceğiz.

- Yunanistan’da proje hazırlığınız vardı, bir gelişme var mı?

- Birkaç görüşmem oldu. 1.5 ay önce Yunan Dışişleri Bakanı ile görüştüm, çok iyi ağırladı. Orada işler Troyka’dan dolayı gecikiyor. Bizim de bağ kopmadı ama sonuca da bağlayamadık henüz.

FB İLE İLGİLİ TEK SES BAŞKANIN
Yunanistan’da proje hazırlığınız vardı, bir gelişme var mı? Birkaç görüşmem oldu. 1.5 ay önce Yunan Dışişleri Bakanı ile görüştüm, çok iyi ağırladı. Orada işler Troyka’dan dolayı gecikiyor. Bizim de bağ kopmadı ama sonuca da bağlayamadık henüz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler