Trabzonspor bir ilk yaşayacak

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda PSV Eindhoven ile karşılaşacak olan Trabzonspor tarihinde ilk kez bir Hollanda takımı ile resmi müsabakaya çıkacak. UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda oynadığı 6. maçın sonunda elde ettiği 7 puan sonrası Avrupa'da yoluna

Trabzonspor bir ilk yaşayacak

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda PSV Eindhoven ile karşılaşacak olan Trabzonspor tarihinde ilk kez bir Hollanda takımı ile resmi müsabakaya çıkacak.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda oynadığı 6. maçın sonunda elde ettiği 7 puan sonrası Avrupa'da yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Trabzonspor, yarın Hüseyin Avni Aker Stadyumunda oynayacağı PSV Eindhoven ile tarihinde ilk kez karşılaşacak. Avrupa'da bugüne kadar 93 müsabakaya çıkan bordo-mavili takım Hollanda takımlarıyla hiç eşleşmedi.

Bordo-mavililer 23 ülkeden 42 takım ile şimdiye kadar eşleşirken, en çok eşleştiği ülke takımı ise İspanya oldu. Trabzonspor, Avrupa'da 7 kez İspanya takımlarıyla eşleşirken, bu ülkeyi ise 5 takım ile İtalya ve 4 takım ile Almanya takip etti. Fransa ve İngiltere'den ise Trabzonspor 3'er takım ile eşleşti. Bu ülkeleri 2'er takım ile Danimarka, Yuguslavya , Polonya, Ukrayna, Rusya, Romanya ve Güney Kıbrıs Cumhuriyeti izledi.

İzlanda, İrlanda, Finlandıya, Malta, Litvanya, Slovakya, Norveç, İskoçya. Letonya, Arnavutluk ve Portekiz gibi ülkelerin takımlarıyla ise 1'en kez eşleşti.

2004 EFES PİLSEN KUPASI'NDA  2-2

Trabzonspor'un UEFA turnuvalarında ilk kez karşılaşacağı PSV Eindhoven, Türk takımlarıyla 14 kez karşılaşmış 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyete imza atmış. Türkiye'deki karşılaşmalarda ise 1 galibiyet ve 1 beraberlik alırken 5 kez de yenilmiş.

Trabzonspor ve PSV Eindhoven yalnız 12 Ocak 2004 tarihinde Antalya'da hazırlık turnuvası olan Efes Pilsen Kupası'nda karşı karşıya geldiler. Normal süresi 2-2'lik beraberlikle sona eren karşılaşmadan sonraki penaltı atışlarında Jan Vannegeer Hesselink'in golü Hollandalılara 7-6'lık skorlu galibiyeti getirmişti

TRABZONSPOR AVRUPA ARENASINDA 94. RANDEVUSUNA ÇIKIYOR

Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven karşısında Avrupa Kupalarında 94. randevusuna çıkacak.

Trabzonspor bugüne kadar Avrupa'da 93 maça çıktı. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesi ve grubunda 28 maç, UEFA Avrupa Ligi'nde 45 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA Inter Toto Kupası'nda ise 8 karşılaşma yaptı. Bordo-mavili ekip 93 maçta 33 galibiyet, 24 beraberlik ve 36 yenilgi aldı. Söz konusu maçlarda 120 gol atarken, kalesinde 131 gol gördü.

TRABZONSPOR UEFA AVRUPA LİGİNE NASIL GELDİ

Bordo-mavililer UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda , İnter, CSKA Moskova ve Lille eşleşmeleri sonunda topladığı 7 puan ile UEFA Avrupa Ligine kaldı. Gruplarda Trabzonspor İnter karşısında 1-0'lık galibiyet ve 1-1'lık beraberlik elde etti. CSKA Moskova karşısında ise 3-0'lık yenilgi ile 0-0 beraberlik elde eden Trabzonshor Lille karşısında ise 1-1'lık ve 0-0'lık beraberlik elde etti. Bordo-mavililer grubun son maçında Fransa'da Lille ile yaptığı maçta 0-0 golsüz berabere kalmasının ardından CSKA Moskova'nın, İnter'i deplasmanda 2-1 yenmesiyle puanın 8 yaparak Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkan takım oldu. Trabzonspor ise 7 puanla yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam ediyor.

TRABZONSPOR TURU GEÇERSE RAKİBİ STOKE CITY VEYA VALENCIA OLACAK

Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor önündeki PSV Eindhoven engelini geçerse 8 ve 15 Mart tarihlerinde 1-8 finalinde Stote Cıty (İngiltere) veya Valencıa (İspanya) takımı ile oynayacak. Bordo-mavili takım muhtemel rakipleriyle UEFA yarışmasında daha önce hiç karşılaşmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor