Trabzonspor Beşiktaş karşısında üstün

 Beşiktaş ile Trabzonspor 21 Ekim Pazar günü İstanbul İnönü Stadyumunda oynayacakları maçla birlikte 114. kez karşı karşıya gelecekler. 11 Ekim 1973 tarihinde bordo-mavili ekibin galibiyetiyle başlayan 39 yıllık rekabette, bugüne dek iki takım arasında oy

Trabzonspor Beşiktaş karşısında üstün

 

Beşiktaş ile Trabzonspor 21 Ekim Pazar günü İstanbul İnönü Stadyumunda oynayacakları maçla birlikte 114. kez karşı karşıya gelecekler.
 
11 Ekim 1973 tarihinde bordo-mavili ekibin galibiyetiyle başlayan 39 yıllık rekabette, bugüne dek iki takım arasında oynanan 113 maçta siyah-beyazlı takım 46 galibiyet elde ederken bordo-mavili takım ise 42 galibiyet elde etti. 25 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş’ın attığı 150 gole Trabzonspor 124 golle cevap verdi.
 
LİGDE TRABZONSPOR ÜSTÜN
İki takım arasında oynanan lig maçlarında ise Trabzonspor’un rakibine üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 78 maçta Trabzonspor’un 31, Beşiktaş'ın 29 galibiyeti bulunuyor. Beşiktaş’ın attığı 106 gole, Trabzonspor 87 golle karşılık verdi. Ligdeki maçları Beşiktaş, Trabzon’da 1-0, Trabzonspor da İstanbul’da 2-1 kazandı. Süper Final’de ise bordo-mavili takım Trabzon’da oynadığı maçı 1-0 kazanırken, İstanbul’daki 3.'lük maçı ise 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı. Bu sonucun ardından Trabzonspor ligi 3. sırada tamamlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor