Trabzonspor bayrak açtı Fener açamıyor!

 Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol takımıyla oynayacağı karşılaşmaya Türk bayrağı sokulmasının yasaklandığı iddiası, Trabzonspor'un Anorthosis Famagusta ve Apoel maçlarını akıllara getirdi.  Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa

Trabzonspor bayrak açtı Fener açamıyor!

 

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol takımıyla oynayacağı karşılaşmaya Türk bayrağı sokulmasının yasaklandığı iddiası, Trabzonspor'un Anorthosis Famagusta ve Apoel maçlarını akıllara getirdi.
 
 Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol takımıyla oynayacağı karşılaşmaya Türk bayrağı sokulmasının yasaklandığı iddiası, Trabzonspor'un Anorthosis Famagusta ve Apoel maçlarını akıllara getirdi. Trabzonspor taraftarları, Anorthosis maçında kale arkası tribününde Türk bayrakları açmış ve herhangi bir olay çıkmamıştı. 
 
TÜRK BAYRAĞI AÇILDI 
 
Karşılaşmayı izlemek üzere Türkiye'den seyirci gidemezken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yaklaşık 1000 kişi, Lefkoşa'nın güney kesimine geçerek maçı takip etmişti. Türk bayrağı konusunda herhangi bir kısıtlamanın olmadığı maçta bir çok taraftar ellerindeki Türk bayraklarıyla Trabzonspor'u desteklemişti. Ancak maça Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağı sokulmasına izin verilmemişti. Trabzonspor Anorthosis'e 3–1 mağlup olmuş, Trabzon'daki maçta ise 1–0 galip gelmesine rağmen elenmekten kurtulamamıştı. 
 
2006–2007 sezonunda UEFA Kupası eleme turunda yine bir Güney Kıbrıs ekibi Apoel ile eşleşen bordo mavililer, bu kez Yunanistan'ın Olimpic Havayolları'na ait özel uçakla Trabzon'dan havalanmış, Türkiye'den Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne direkt uçuş olmaması nedeniyle Rodos'a inerek havalimanında bir süre bekledikten sonra Ada'ya ulaşmıştı.
 Trabzonspor, Apoel maçında da Türk taraftarlar bayraklarıyla bordo mavilileri desteklemişti. Trabzonspor, Apoel'i 1–1 ve 1–0'lık sonuçlarla eledi.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor