Trabzonspor avantaj peşinde

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı ile yarın kendi evinde oynayacağı ilk maçtan avantajlı bir skor ile ayrılmanın planlarını yapıyor.Bu sezon ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında oynayan Trabzonspor aynı za

Trabzonspor avantaj peşinde

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı ile yarın kendi evinde oynayacağı ilk maçtan avantajlı bir skor ile ayrılmanın planlarını yapıyor.
Bu sezon ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında oynayan Trabzonspor aynı zamanda tarihinde ilk kez Aralık ayı sonrası Avrupa'da mücadele edecek.

Yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek bordo-mavili takımın 1-16 finalindeki rakibi olan Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile 16 Şubat Perşembe günü saat:22:05'de Hüseyin Avni Aker'de, rövanş karşılaşması ise 23 Şubat Perşembe günü saat 19.00'da Eindhoven'de oynayacak.

Trabzonspor rakibi ile evinde oynayacağı ilk maçtan avantajlı bir skor elde ederek, deplasamnad oynayacağı maça moralli çıkmanın hesaplarını yapıyor. Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasının ortaya çıktığı 2004-2005 sezonunda beri ilk kez 16 takım içinde yarışacak. Aynı zamanda bordo-mavililer UEFA turnuvalarının bahar aşamasında oynayacak. 

TRABZONSPOR AVRUPA'DA 5 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Trabzonspor UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda ilk maçında deplasmanda İnter'i deplasmanda oynadığı maçta 1-0 yendikten sonra beş maçtır Avrupa'da kazanamadı. Trabzonspor Bu dönemde 4 beraberlik ve 1 mağlubiyete aldı. Trabzonspor'un rakibi PSV ise Avrupa'da 9 maçtır yenilmiyor. 6 galibiyet ve 3 beraberlik alan Hollanda temsilcisi deplasmanda oynadığı son 3 maçıda kazanması, iyi bir istatistik olarak ön plana çıkıyor. 

PAULO HENRİQUE'NİN VE ZOKORA'NIN PSV EİNDHOVEN'E GOLÜ BULUNUYOR

PSV Eindhoven ile Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak olan ilk maçta sarı kart cezalısı olması nedeniyle forma giyemeyecek olan Zokora'nın, Tottenham forması giydiği 2007-2008 sezonunda penaltı atışlarında gol atmıştı. Trabzonspor'un Brezilyalı forvet oyuncusu Paulo Henrigue ise 2007-2010 sezonları arasında formasını giydiği Hollanda takımı Heerenveen kulübünde oynadığı dönemde 27 Şubat 2009'da ligde PSV Eindhoven'ı 3-2 mağlup ettikleri karşılaşmada 2 gol atmıştı. 

ZORLU MAÇ ÖNCESİ İLGİNÇ DOSTLUKLAR

PSV Eindhoven Teknik Direktörü Fred Rutten, 2009 yılında çalıştırıcılığı yaptığı Alman Kulübü Schalke'de, bordo-mavili takımın oyuncusu Halil Altıntop'un teknik direktörlüğünü yaptı. Halil, eski hocasını yakından tanırken, aynı zamanda PSV'nin orta saha oyuncusu ve ön libero görevi yapan 32 yaşındaki Orlando Engelaar'de Halil Altıntop'un Shalke'den takım arkadaşı . Halil ve Engelaar dışında Trabzonspor'un Polonyalı oyuncuları Glowacki ve Piotr Brozek ise PSV'nin defans oyuncusu Marcelo ile birlikte
Wısla Krokow forması giydikleri 2008-2009 sezonunda Polonya şampiyonluğu elde ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor