Trabzonspor 41 milyon Euro'ya golsüzlük satın aldı

 Kağıt üzerinde bakıldığında 41 milyon Euro'luk değerleriyle Türkiye Ligi'nin en etkili ve pahalı gol ayaklarına sahip ekiplerinden biri olan Trabzonspor, buna rağmen ligin en az gol atan 4'üncü takımı oldu.  SON 5 MAÇTA SADECE 1 GOL Süper Lig’in son 5 ma

Trabzonspor 41 milyon Euro'ya golsüzlük satın aldı

 

Kağıt üzerinde bakıldığında 41 milyon Euro'luk değerleriyle Türkiye Ligi'nin en etkili ve pahalı gol ayaklarına sahip ekiplerinden biri olan Trabzonspor, buna rağmen ligin en az gol atan 4'üncü takımı oldu. 
 
SON 5 MAÇTA SADECE 1 GOL 
Süper Lig’in son 5 maçında sadece bir gol atabilen Trabzonspor, bu süreçte Sivas’a 2-0, Fenerbahçe’ye 3–0, Kasımpaşa’ya 2–0 yenildi, Mersin İdmanyurdu'nu 1–0 mağlup etti ve Beşiktaş’la da golsüz berabere kaldı. Bordo mavililerin son 5 maçtaki tek golünü Henrique atarken, Trabzonspor ikinci yarıdaki 8 maçta rakip filelere sadece 7 gol göndermeyi başarabildi. İkinci yarının ilk iki maçında Karabükspor ve Sanica Boru Elazığspor’a 3–1’lik skorlarla mağlup olan bordo mavililer, Gaziantepspor’u 4–1’le geçerek en gollü maça imza attı. 
 
DEĞERLERİ MİLYONLARLA ÖLÇÜLÜYOR AMA.. 
Trabzonspor’un bu sezon yaşadığı gol sıkıntısı istatistiklere de yansıdı. Lig tarihindeki en kısır sezonunu geçiren bordo mavililerde geride kalan 25 maçta sadece 26 gol atılabildi. Kağıt üzerinde bakıldığında ligin gole dönük en fazla orta saha oyuncusunu bünyesinde barındıran Trabzonspor’da bu durum sahaya yansımadı. 
 
Transfer piyasasındaki fiyatlarıyla ligin en değerli 4'üncü takımı olan Trabzonspor’da 4 golün üzerine çıkabilen oyuncu olmadı. Bordo mavili takımda oyuncuların piyasa değerleri ve attıkları gol sayıları şöyle: 
 
Colman 7.5 milyon Euro 1 gol 
 
Olcan 5.7 milyon Euro 4 gol 
 
Alanzinho 4.5 milyon Euro 1 gol 
 
Adrian 4.2 milyon Euro 4 gol 
 
Sapara 3.5 milyon Euro 3 gol 
 
Yasin 3.5 milyon Euro 1 gol 
 
Volkan 3 milyon Euro 1 gol 
 
Janko 3 milyon Euro 1 gol 
 
Halil 2.8 milyon Euro 3 gol 
Henrique 2.5 milyon Euro 3 gol 
 
Emre 0.6 milyon Euro 0 gol 
 
Toplam 40.8 milyon Euro 22 gol 
 
LİGİN EN AZ GOL ATAN TAKIMLARI ARASINDA
 
Trabzonspor, geride kalan 25 haftada attığı 26 golle ligin en az gol atan 4'üncü takımı oldu. Süper Lig’deki 18 takım arasında sadece 24 golü Mersin İdmanyurdu, 21 gollü Akhisar Belediyespor ve 21 gollü Sanica Boru Elazığspor, bordo mavili takımdan daha az gol attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler