Trabzonspor 3 günde 1.5 Burak sattı!

Satışlarla kulübün kasasına Burak Yılmaz'ın satışından elde edilen gelirin yaklaşık bir buçuk katı para girdiSüper Toto Süper Lig'de bu yıl umduğunu bulamayan Trabzonspor, bir yandan da yaşadığı finansal darboğazı aşmak için çabalıyor. Lider Galatasaray'ı

Trabzonspor 3 günde 1.5 Burak sattı!

Satışlarla kulübün kasasına Burak Yılmaz'ın satışından elde edilen gelirin yaklaşık bir buçuk katı para girdi

Süper Toto Süper Lig'de bu yıl umduğunu bulamayan Trabzonspor, bir yandan da yaşadığı finansal darboğazı aşmak için çabalıyor. Lider Galatasaray'ın 16 puan gerisinde kalıp ciddi bir gelir kaybı yaşayan Bordo-Mavililer, borçlarını ödemek için ihtiyacı olan kaynağı hisse satarak yaratmaya çalışıyor.

Karadeniz Fırtınası, 11, 25 ve 26 Şubat tarihlerinde toplam 17.2milyon liralık hisse sattı. Bu rakam neredeyse Burak Yılmaz'ın Galatasaray'a 5milyon Euro'luk (11.5milyon TL) satış bedelinin bir buçuk katı ediyor. Hisse satışı sonrası Trabzonspor'un şirketteki payı yüzde 72.04'ten yüzde 64.12'ye düştü. Aslında satışlara neden olan kötü finansal tablo Trabzonspor’un bilançosunu onaylayan denetim şirketinin şartlı onayında da yer alıyor.

Şöyle ki, şirket haziran-kasım dönemini kapsayan bilançoyu onaylarken “Şirketin kısa vadeli yükümlülükleri dönen varlıklarını 155.8milyon TL aşmış ve 25.5milyon TL zarar yapmıştır. Bu durum şirketin devamlılığını sürdürebilme kabiliyetine ilişkin önemli ölçüde belirsizliğin bulunduğunun göstergesi olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor