Trabzonspor %24'ünü satacak

Kamuoyunu Aydınlatma Platformu`nda yapılan açıklamada, "Trabzonspor Sportif`in hakim ortağı Trabzonspor Futbol İşletmeciliği portföyündeki, Trabzonspor Sportif paylarından yaklaşık 6 milyon adet B grubu hamiline yazılı kısmını, halka açık hale getirerek,

Trabzonspor %24'ünü satacak

Kamuoyunu Aydınlatma Platformu`nda yapılan açıklamada, "Trabzonspor Sportif`in hakim ortağı Trabzonspor Futbol İşletmeciliği portföyündeki, Trabzonspor Sportif paylarından yaklaşık 6 milyon adet B grubu hamiline yazılı kısmını, halka açık hale getirerek, İMKB`de beş yıllık süre içerisinde satabilmek veya hisse senetlerinin teminat fonksiyonunu yükseltmek için Merkezi Kayıt Kuruluşu`na başvurmayı kararlaştırdı" denildi.

   Cuma günü kapanış fiyatına göre bu hisselerin piyasa değeri 89 milyon liraya karşılık geliyor. Bu paylar şirketin sermayesinde ise yaklaşık yüzde 24 orana sahip. Trabzonspor Sportif`in yüzde 25`i ise halka açık. 

 Açıklama sonrası Trabzonspor hisseleri yaklaşık yüzde 1.5`e varan düşüşle 14.60 TL seviyelerine geriledi.

Bu konudaki açıklama şöyle:

AÇIKLAMA:

Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

 

Şirketimizin hakim ortağı Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş., portföyünde bulundurduğu, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş. paylarından, 5.999.995.- adet B grubu hamiline yazılı kısmını, halka açık hale getirerek, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında 5 yıllık süre içerisinde satabilmek ve/veya hisse senetlerinin teminat fonksiyonunu yükseltmek için MKK'na başvurulmasına karar vermiştir.

 

 Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor