Trabzonspor: 0 - Beşiktaş: 1

Spor Toto Süper Lig'de haftanın en önemli maçında Trabnzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor.Hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde Inter'e sahayı dar eden ancak beraberlikle sahadan ayrılan Trabzonspor, evindeki zorlu maçı kazanıp Fenerbahçe'nin puan kaybet

Trabzonspor: 0 - Beşiktaş: 1

Spor Toto Süper Lig'de haftanın en önemli maçında Trabnzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor.

Hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde Inter'e sahayı dar eden ancak beraberlikle sahadan ayrılan Trabzonspor, evindeki zorlu maçı kazanıp Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftayı değerlendirmek istiyor.

G.Saray derbisindeki iyi futbolunu galibiyetle süslemeyen Beşiktaş ise zirveden kopmamak için kazanmak zorunda. 

Bu kritik mücadelede ev sahibi takımın uzun süreli sakatları Vittek ve Tayfun dışında eksik bulunmazken, konuk ekipte durum tam tersi.

Siyah beyazlılar, Trabzon'da G.Saray derbisinde sakatlanan Necip ve Veli'nin yanısıra takımın önemli ismi Simao'dan yararlanamıyor.

TRABZONSPOR-BEŞİKTAŞ

STAT: Avni Aker
HAKEM: Fırat Aydınus

SAAT: 19.00
YAYIN: Lig TV & Haber61

TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman, Serkan, Halil, Alanzinho, Burak.

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, Egemen, Sivok, İsmail, Ernst, Fernandes, İbrahim Toraman, Quaresma, Ekrem, Almeida.

TEKNİK DİREKTÖR: Carlos Carvalhal.

Maç Başladı (İlk Yarı Başladı)

Dak 1 Karşılaşma Beşiktaş'ın vuruşuyla başladı.

Burak Yılmaz, Colman'dan aldığı pasla rakip yarı alanın ortasında iki Beşiktaşlı'nın arasından çıkamadı.

Dak 3 Trabzonspor karşılaşmaya etkili başladı. Siyah-beyazlı ekip karşısında oldukça baskın gözüken bordo-mavili ekipte ilk dakikalarda oldukça hırs olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Dak 4 Trabzonspor Beşiktaş kalesine etkili geliyor. Alanzinho sağ kanatta Serkan'a atsaydı muhtemel gol pozisyonu olacaktı ancak Burak'ı görmek istedi ama rakip defansı izin vermiyor.

Dak 5 Trabzonspor kontra atağında sağ kanattaki Serkan, ceza sahası çizgisinde Burak'ı düşündü. Burak topun üstünden atladı ve top Beşiktaşlı oyuncularda kaldı.

Dak 7 Alanzinho sağ kanattan korneri ön direğe orta yaparak değerlendirmek istedi, savunma karşıladı. Sonrasında Serkan'a Quaresma'nın hareketine faul düdüğü çalındı.

Dak 9 Burak sağ kanattan hücuma destek veren Celustka'yı gördü. Ama Celustka için ofsayt bayrağı kalktı.

Dak 10 Trabzonspor bu dakikalarda oldukça atak oynuyor ve organize geliyor rakip Beşiktaş kalesine.

Dak 13 Trabzonspor sahaya daha iyi yayılan taraf. Yine sol kanattan geldiler, ama Cech'in ortası Halil'i aştı arka direkte.

Dak 14 Burak Yılmaz ceza sahası yayı üzerindeki Alanzinho'yu gördü topu ona attı Alanzinho kaleci ile karşı karşıya geldi vurdu top direğin dibinden dışarıya çıktı.

Dak 16 Sol kanattan kullanılan kornerde müthiş bir karambol. Ancak altı pastan gelen şutu Tolga çıkardı. Sonrasında Fernandes ceza sahası dışından şansını denedi, top yine Tolga'da.

Dak 17 Trabzonspor yaklaşık bir dakikadır pas yaparak Beşiktaş savunmasında boşluk arıyor ama başarılı olamadı.

Dak 20 Müthiş bir pozisyon Beşiktaş'tan. Quaresma müthiş hareketlerle ceza sahasına girdi. Topu Tolga'dan da kurtardı Portekizli, dar açıdan boş kaleye vuruşunu ise Cech, çizgiden çıkardı. İnanılmaz pozisyon

Dak 21 Serkan Balcı, Celustka'nın güzel pasında harika vurdu top kalecide.

Dak 24 Burak ceza sahasına koşu yapan Serkan'ı gördü. Serkan Balcı, kaleciyle karşı karşıya kalmıştı ama ofsayt bayrağı da kalktı.

Dak 26 Fernandes, Trabzonspor yarı sahasının henüz ilk metrelerinden kazanılan topu kaleye doğru havalandırdı. Top kaleci Tolga Zengin'in ellerinde kaldı.

Dak 28 Celustka sağ kanattan ortasını yaptı Halil aldı Halil çekti vurdu kaleciden döndü tekrar Halil'de, Halil şık bir hareketle Burak'a atmak istedi ama defansta Egemen izin vermiyor.

Dak 30 Quaresma Colman'dan bir bilek hareketi ile kurtuldu ve ceza sahası dışından sağ çaprazdan kaleyi yokladı. Vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

Dak 33 Burak sağ taç çizgisi üzerinde çok şık bir hareketle rakibinden kurtuldu ve sonrasında Hilbert'in hareketi ile yerde kaldı, faul.

Dak 34 Marek Cech sol kanattan harika bir orta yaptı ama Giray bir adım geride kaldı ve topa dokunamadı.

Dak 36 Burak çok uzaklardan kaleyi düşündü ama top önündeki İbrahim Toraman'dan döndü.

Dak 40 Trabzonspor sağ kanattan gelmek istedi. Celustka hafif bir sakatlık yaşamasına rağmen yerdeyken topu çevirdi ve savunma topu taça attı.

Dak 41 Celustka sağ kanattan ortaladı. 6 pasta müsait pozisyonda Halil kaleye vurmak yerine ortaya çevirmeyi düşündü ve top kaybı oldu.

Dak 43 Quaresma'nın pasında İsmail ceza sahasında topla buluştu ama topu ayağından açınca ofsayt bekleyen Glowacki topu taça attı.

Dak 44 Trabzonspor maçın tek hakimi. Beşiktaş ise savunmada açık vermemek ve hızlı şekilde hücuma çıkmayı amaçlıyor kalan kısımda.

İkinci Yarı Başladı.

Dak 46 Trabzonspor çok etkili geliyor yine ikinci yarıda da.

Dak 47 Quaresma'nın ortasında Giray Almeida'dan önce kafayı vurdu. Cech, topun kornrere çıkmasına izin vermedi.

Dak 48 Serkan Balcı, sağ kanatta ceza sahasına girerken Ernst'in hareketi ile yerde kaldı. Karar faul.

Dak 50 Trabzonspor çok etkili geldi. İlk pozisyonda Beşiktaş defansı uzaklaştırdı ikinci pozisyonda Colman sağ kanattan yerden orta yaptı ancak yine savunma.

Dak 51 Hilbert sağ kanattan hücuma katkı verdi ve yerden Fernandes'e çıkardı, Fernandes'in ceza sahası içinden vuruşunu, Tolga iki hamlede çıkarmayı başardı.

Dak 55 Halil'in pası Alanzinho'ya geçmedi. Ekrem'in pasını ise Almeida oyun alanında kontrol etmeyi başaramadı.

Dak 56 Quaresma müthiş bir hareketle ceza sahasına indi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ama Tolga'dan mükemmel bir kurtarış.

Dak 58 Hilbert yaptığı hareketten ötürü sarı kart gördü.

Dak 58 Halil'e yapılan hareket sonrasında Roberto Hilbert maçın ilk sarı kartını gördü.

Dak 60 Colman'ın ara pasında Burak kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top dışarıya gitti ama ofsayt bayrağı da kalktı bu pozisyonda.

Dak 60 Alanzinho çıkıyor, Adrian giriyor Trabzonspor'da.

Dak 62 Colman Fernandes'in kaptığı topu hızlı şekilde Burak'ın önüne attı ama Egemen tam zamanında araya girdi.

Dak 63 Zokora'nın pasını Burak ceza sahası dışında kontrol etmekte zorlandı ve sonrasında İbrahim Toraman'a faul yaptı golcü oyuncu.

Dak 64 Serkan'ın sağ kanattan ortasını Burak, önüne aldı ve dar açıdan şutunu atmak istedi ama top ayağına oturmadı ve dışarıya gitti.

Dak 69 Burak Yılmaz harika bir frikik kullandı çok sert vurdu kaleci Cenk kornere çıkardı.

Dak 70 Adrian sol kanatta son çizgiden ortaladı, Egemen karşıladı. Beşiktaş savunmadan çıkmada sıkıntı yaşarken, Serkan'ın faulü siyah beyazlıları rahatlattı.

Dak 72 Beşiktaş'ta Ekrem Dağ oyundan çıkarken, Mustafa Pektemek oyuna dahil oldu.

Dak 73 İsmail'in sol kanattan ortası herkesi aştı ve Cech'te kaldı. Ama Trabzonspor kontra atağında da Burak'ın pasını Egemen kesti.

Dak 75 Egemen Korkmaz, hayatının maçını oynuyor. Beşiktaş forması altında mücadele eden Balıkesirli futbolcu şuana kadar oldukça istekli hareketler içinde.

Dak 76 Adrian sağ kanatta aldığı topla içeriye doğru çekti ve kaleyi düşündü ama vuruşu kalenin solundan dışarıya gitti.

Dak 77 Mustafa Pektemek yerde penaltı veriyor hakem ayrıca Celustka kırmızı kart gördü. Hilbert'in uzaktan şutu kaleci Tolga'dan döndü. Mustafa Pektemek topu boş kaleye gönderecekken Celustka'nın hareketi ve karar penaltı. Celustka'ya da kırmızı kart çıkıyor.

Dak 78 Gol Quaresma penaltıdan atıyor. Golün ardından Trabzonspor taraftarına hareket yapan Quaresma sarı kart görüyor. Ve cezalı duruma düşüyor.

Dak 80 Zokora Quaresma'ya yaptığı hareketten ötürü sarı kart gördü.

Dak 81 Hakem Fırat Aydınus Burak Yılmaz'ın ceza alanına girdiğinde İbrahim Toraman'ı çalımlarken Toraman'ın topun eline değmesine penaltı vermiyor. Yan hakem penaltı dese de Aydınus düdüğünü çalmıyor. Trabzon'da hakeme büyük öfke var. Ayrıca bu pozisyonun ardından kontraatağa kalkan Beşiktaşlı oyuncuyu durduran Colman sarı kart gördü.

Dak 83 Trabzon'da tansiyon arttı.

Dak 85 Volkan Şen Halil Altıntop'un yerine oyuna girdi Trabzonspor'da.

Dak 85 Gustavo Colman'ın yerine ise Paulo Henrique oyuna giren isim.

Dak 86 Burak'ın pasında Henrique ceza sahası çizgisinin dışında topla buluştu ama ceza sahasına girmeyi başaramadı.

Dak 87 Manuel Fernandes ceza sahası dışından yerden bir şut attı. Ama bu vuruş auta gitti.

Dak 89 Burak Yılmaz yüzde yüz golü atamıyor. Cenk'le karşı karşıya kaldı vurdu son anda Cenk kurtardı.

Dak 90 Maçın vasat ismi hakem Fırat Aydınus, 4 dakika ilave ediyor maça.

Dak 90 + 1 Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma oyundan çıkarken Julio Regufe Alves oyuna dahil oldu.

Dak 90 + 3 Egemen kendini bilerek yere atıyor ve hakemin lehlerine faul çalmasına neden oluyor. Egemen'in yerde kaldığı bu pozisyonda ise top ağlarla buluştu. Trabzonspor'un golü bu pozisyon yüzünden verilmiyor.

Ve maç sona erdi. Trabzonspor: 0 - Beşiktaş: 1

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor