Trabzonlu Bülent'in suçu ne?

   6. kez düzenlenen TFF Süper Kupa Final maçında Galatasaraylı Engin Baytar'ın Cüneyt Çakır'a yönelik hareketleri futbolcunun kırmızı kart almasına neden olurken, bu aşamadan sonra PFDK'nın nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu. Karşılaşmanın 69. da

Trabzonlu Bülent'in suçu ne?

 

 

 6. kez düzenlenen TFF Süper Kupa Final maçında Galatasaraylı Engin Baytar'ın Cüneyt Çakır'a yönelik hareketleri futbolcunun kırmızı kart almasına neden olurken, bu aşamadan sonra PFDK'nın nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu.

 

Karşılaşmanın 69. dakikasında pozisyona itiraz etmek için hakemin etrafını saran G.Saraylı futbolcuların arasında bulunan Engin Baytar, şiddetli şekilde itirazlarına devam edince kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

 

Bu kararı hazmedemeyen G.Saraylı futbolcu, daha da ileri giderek Çakır'ın formasından çekti. Arkadaşlarının ve G.Saray kenar yönetiminin sakinleştirmeye çalıştığı Engin Baytar'ın itirazlarının hedefi bu kez yardımcı hakem olmuştu. Sahadan çıkarken F.Bahçe taraftarları ile de münakaşaya giren Engin Baytar, güçlükle soyunma odasına gönderildi.

 

DAHA ÖNCE BÜLENT ATAMAN DA AYNISINI YAPMIŞTI

Manisaspor ve Sakaryaspor arasında 2007 yılında oynanan diğer bir karşılaşmada hakem Cüneyt Çakır'ın kararına itiraz eden, Manisaspor'un file bekçisi Bülent Ataman, itirazlarını şiddetlendirince, kırmızı kart ile cezalandırılımıştı. Bu karar sonrası kendine hakim olamayan Bülent Ataman da Cüneyt Çakır'ın yanına gidip formasından çekmişti.

 

Bu olaydan sonra disiplin kuruluna sevkedilen Bülent Ataman'a PDFK tarafından 20 maç ceza verilmiş daha sonra Tahkim Kurulu, Ataman'ın cezasını 12 maça indirmişti.

 

ÇAKIR MAÇI TATİL ETMİŞTİ!

Manisaspor'un kalecisi Bülent Ataman'ın hakeme yönelik hareketlerine Manisaspor yardımcı antrenörü Metin Bayındır'ın hakeme yönelik saldırısı da eklenince, Hakem Cüneyt Çakır, karşılaşmanın 38. dakikasında maçı tatil etmişti. Çakır, kendisine küfreden ve yumruk atan kaleci Bülent ve kaleci antrenörü Metin Bayındır'dan şikayetçi olmuş, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

 

ATAMAN: "ÇAKIR'IN İTİCİ BİR TARZI VAR"

Çakır’ın beş yıl önce benzer bir olayı yaşadığı bir diğer futbolcu olan kaleci Bülent Ataman ise konuya ilginç bir yorum getirdi.  Bülent, “Cüneyt Çakır, sahada futbolcuyu inanılmaz geren, futbolcu psikolojisinden pek anlamayan bir hakem. İtici bir tarzı var. Kart göstererek otorite kurmaya çalışıyor. Bu yönteme saygı gösterilebilir, ancak sarı kart gösterirken öyle davranıyor ki, ister istemez kırmızı kart noktasına geliyorsunuz” dedi.

 

Futbol hayatını 2. Lig ekibi Fethiyespor’da sürdüren 38 yaşındaki kaleci, “Benim beş yıl önceki davranışım doğru olmadığı gibi Engin’in davranışı da doğru değil. Ancak Türk futbolunun en iyi hakemi olarak gösterilen Cüneyt Çakır’ın sık sık futbolcularla bu tür diyaloglar yaşaması da göz önüne alınmalı. Niye diğer hakemler böyle gerginlikler yaşamıyor diye düşünülmeli” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor