Trabzonlu boksör'ün olimpiyat hayali

Trabzon Belediyespor boks antrenörü Cahit Süme’nin keşfedip Türk boksuna sunduğu Busenaz Sürmeneli, bu spor branşında daha yeni olmasına rağmen sergilediği performansla şimdiden dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde ilk kez katıldığı Yıl

Trabzonlu  boksör'ün olimpiyat hayali

Trabzon Belediyespor boks antrenörü Cahit Süme’nin keşfedip Türk boksuna sunduğu Busenaz Sürmeneli, bu spor branşında daha yeni olmasına rağmen sergilediği performansla şimdiden dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde ilk kez katıldığı Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında altın madalya alan ve büyük bir başarıya imza atan genç sporcuya milli takım kapısı da açıldı.

İYİ HAZIRLANACAĞIM

Busenaz Sürmeneli, Macaristan’da 1-6 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Birliği Ülkeleri Yıldızlar Boks şampiyonası öncesi 20-29 Haziran tarihleri arasında Kastamonu’da yapılacak olan milli takım kampına davet edildi. Şampiyona da 70 kg’da ringe çıkacak olan Busenaz, Kastamonu’da yapılacak olan milli takım kampında iyi bir hazırlık geçirmeyi hedeflediğini söyledi.

HEDEFİM BİRİNCİK 

En büyük hedefinin olimpiyatlara katılarak şampiyon olmak olduğunu belirten genç sporcu, “Tabiki bu hedefe ulaşmak için bu gibi şampiyonlarda başarılı olmam şart. Şuanda tüm konsantremi Avrupa Birliği Ülkeleri Yıldızlar Boks şampiyonasına çevirdim. Bu şampiyona ilk yurt dışı tecrübem olacak. Elimden geleni yapacağım. Hedefim bu önemli şampiyonada da birincilik elde etmektir” dedi.

CAHİT SÜME" TEKNİĞİ ÇOK İYİ"

Trabzon Belediyespor boks antrenörü Cahit Süme ise Buse’nin ilk yurt dışı deneyimi olacağını söyleyerek, “Buse boksu çok seviyor. Ayrıca boks için tüm özellikleri taşıyor. Teknik açıdan çok iyi. Bu iyi özellikleri de onu rakiplerinden bir adım önde olmasını sağlıyor. İlk kez katıldığı Türkiye Şampiyonasında altın madalya kazanmasıyla ne kadar kaliteli bir boksör olduğunu gösterdi. Daha yolun başında ve büyük başarılara imza atacağına inancım tam. Önü açık” diye konuştu.

GÜVENİM TAM

Macaristan’da yapılacak olan şampiyona da Buse’nin hedefinin birinci olmak olduğunu dile getiren Süme, “Kendisine güvenim tam. Ama sonuçtan ziyade Busenaz’ın uluslararası arenada tecrübe kazanması da çok önemli. Busenaz çok yetenekli bir sporcu. Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya alacağına inanıyorum. Ama asıl hedefimiz Olimpiyatlarda şampiyonluk elde etmektir” açıklamasını yaptı.

DEMİR" BUSENAZ'A SAHİP ÇIKIYORUZ

Kastamonu’da yapılacak olan milli takım kampı öncesi başarılı boksör BusenazSürmeneli’yi ziyaret eden Trabzon Belediyespor Kulübü Başkanı Nihat Demir, genç sporcuya başarılar diledi. Salon sporlarına sahip çıktıklarını belirten Demir, “Günü kurtarmak değil, geleceğe bir takım yatırımlar yapıyoruz. Borcumuzu da ortadan kaldırdık. Bundan sonra salon sporlarımıza desteğimiz daha fazla olacaktır. Busenaz’ın da katılacağı yıldızlar boks şampiyonasından iyi bir derece ile dönmesini arzu ediyorum. Başarılı olacağına da inanıyorum. Kendisine sonsuz başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler