Trabzon'dan ayrıldığına pişman!

 Yakın bir arkadaşını ziyaret etmek için Ankara’ya gelen İsveçli savunma oyuncusu,  2005-2006 sezonunda Göteborg takımından Gençlerbirliği’ne transfer olduğunu, sonrasında Trabzonspor, Ankaraspor ve Ankaragücü takımlarında futbol oynadığını hatırlattı.Gen

Trabzon'dan ayrıldığına pişman!

 Yakın bir arkadaşını ziyaret etmek için Ankara’ya gelen İsveçli savunma oyuncusu,  2005-2006 sezonunda Göteborg takımından Gençlerbirliği’ne transfer olduğunu, sonrasında Trabzonspor, Ankaraspor ve Ankaragücü takımlarında futbol oynadığını hatırlattı.

Gençlerbirliği takımına transferinden önce Türkiye’ye sadece bir kez eski takımı Göteborg ile kampa geldiğini belirten Risp, "Türkiye hakkında hiç bir bilgim yoktu. Eşimle birlikte Ankara’ya geldiğimiz ilk günden itibaren Türkiye bizim için ayrı bir yere sahip oldu" dedi.

Risp, Türkiye’deki ilk maçında Ankara 19 Mayıs Stadı’nda Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldıklarını ifade ederken, o karşılaşmada çok iyi bir performans gösterdiğini, bunun da kariyeri açısından çok önemli olduğunu anlattı.

Gençlerbirliği’nde 1.5 sezon forma giydikten sonra Trabzonspor’a transferinin gerçekleştiğini belirten Risp, "Her futbolcunun hayalinde büyük bir takımda forma giymek vardır. Ben de Trabzonspor gibi büyük bir camiaya transfer olduğum için çok sevinmiştim. Trabzon’da da çok güzel günler geçirdim" diye konuştu.
 

risp.jpg

"Trabzonspor’dan ayrılmam hataydı"

Risp, o dönem Ziya Doğan’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Trabzonspor’da forma giyerken önemli bir sakatlık geçirdiğini ve yaklaşık 5.5 ay futboldan uzak kaldığını anımsatarak, şunları söyledi: "İyileştikten sonra Ziya hoca ayrılıp yerine Ersun Yanal gelmişti. O dönem kulüpte maddi sıkıntı da vardı. Ailemle birlikte Ankara’ya dönmeyi düşündük. Şimdi düşünüyorum, Trabzonspor’dan ayrılmam hataydı. Orada futbol her şey. Ankaraspor’dan iyi bir teklif geldi ve Ankara’ya döndük. Ankaraspor’u da Aykut Kocaman çalıştırıyordu. Aykut hoca ile birlikte Ankaraspor çok iyiydi. Ankaraspor’da çok fazla forma şansı bulamayınca kiralık olarak Norveç’te şampiyon takıma gittim. 2009 yılında Ankaraspor’a yeniden döndüm. Bu kez Ankaraspor Ankaragücü ile birleşti. Kadro kalabalıktı. Benim de 1 yıllık sözleşmem vardı.

Diğer yabancı oyuncuların sözleşmesi daha fazla olunca sözleşmesi en kolay feshedilen ben oldum. Bu benim için kötü bir sürprizdi. Diyarbakırspor’dan teklif geldi ama ailem kabul etmeyince eski takımım Göteborg’a döndüm." İsveç’in ardından 1 yıl Danimarka, yarım sezon da Bulgaristan’da forma giydiğini ifade eden Risp, son olarak Güney Kıbrıs Rus kesiminin Ethnikos Achna takımına transfer olduğunu ve halen orada forma giydiğini söyledi.

”Teklif gelirse düşünmeden dönerim”

Fredrik Risp, Türkiye’yi ve Türk futbolunu çok özlediğini dile getirerek, futbolcu olarak yeniden Türkiye’ye dönmek istediğini ve futbolu Türkiye’de bırakmak istediğini bildirdi.

"Teklif gelirse düşünmeden yeniden Türkiye’ye dönerim" diyen Risp, şöyle devam etti: "Bugüne kadar 7 ayrı ülkede futbol oynadım ama Türkiye gibisi yok. Türkiye adeta benim ikinci vatanım oldu. Buradaki insanların alçak gönüllülüğü, sıcakkanlılığı, misafirperverliği hiç bir yerde yok. Henüz 32 yaşındayım ve daha 2-3 yıl futbol oynama düşüncem var. Eğer Türkiye’den herhangi bir takımdan teklif gelmezse de oturup düşüneceğim. Belki de futbolu bırakırım.

Türk insanı futbolu gerçekten iyi biliyor. Maçlarda stadyumlarda taraftar adeta maçın içinde yaşıyor. Buradaki taraftarları, maç havasını kısaca her şeyi özledim. Türkiye’yi ikinci vatanım olarak gördüğüm için ayrılırken de çok üzüldüm. Ankaragücü’nde çok iyi bir performans gösterirken, sözleşmemi uzatırım diye düşünürken kendimi kadronun dışında buldum. Hangi ülkede olursam olayım mutlaka Spor Toto Süper Lig’i yakından takip ediyorum. Çünkü Türkiye’yi ve Türk futbolunu gerçekten çok seviyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor