Trabzon'da U20 öncesi futbolcular kaynaştı

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'na hazırlanan takımlardan biri olan Avustralya Milli Takımından bazı sporcular ve teknik heyet Yavuz Selim Sahasında Trabzon’un Amatör takımlarından Hekimoğlu Doğansporlu futbolcular ve teknik

Trabzon'da U20 öncesi futbolcular kaynaştı

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'na hazırlanan takımlardan biri olan Avustralya Milli Takımından bazı sporcular ve teknik heyet Yavuz Selim Sahasında Trabzon’un Amatör takımlarından Hekimoğlu Doğansporlu futbolcular ve teknik heyetle bir araya geldi.


Tanışma ve kaynaşma etkinliğinde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile Avustralya Büyükelçisi Ian Biggs bir araya gelerek dostluk mesajı verdiler.


Yavuz Sultan Selim futbol sahasında gerçekleştirilen tanışma ve kaynaşma etkinliğinde turnuvaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Dr. Recep Kızılcık, “Milli takımımızla birlikte Avustralya, El Salvador, Kolombiya, Paraguay ve Yunanistan’ı Trabzon’da ağırlayacağız. Ülkemizde organize edilen U 20 şampiyonasından geleceğin Messi’lerinin, Maradona’larının çıkacak olması bize ayrı bir heyecan veriyor” dedi.
Dünyanın dört bir köşesinden birçok insanın Trabzon’a gelecek olmasının ise ayrı bir güzellik olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, “Dünyanın dört bir köşesinden insanların şehrimize gelmesi bizim için ayrıcalıktır. Bu turnuvanın burada düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Trabzon spor şehri aynı zamanda futbol şehri. İnsanlar sabırsızlıkla U 20 Milli Takımımızı ve misafir takımların oyuncularını bekliyor” dedi.

Seyircilere de seslenen Vali Kızılcık, “Ülkemizin 7 şehrinde yapılacak olan maçlara katılarak geleceğin Messilerini, Maradonalarını seyredelim” şeklinde konuştu.
Avustralya Ankara Büyükelçisi Ian Biggs da, Trabzon’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Futbol gerçekten harika bir oyun. Dünyanın her yerinde aynı kurallarla oynanıyor. Ben burada genç Avustralyalıları görmekten mutluluk duyuyorum. Bizim futbolculara dedim ki en istekli seyirciyi Trabzon’da bulacaksınız. Çok güzel ve heyecan verici bir turnuva olacağına inanıyorum. Bu turnuvada en iyi oyuncular oynayacak. Bu turnuva dünyanın dört bir yanındaki kültürleri bir arada buluşturarak kaynaştırması bakımından çok önemlidir. U20 Dünya Şampiyonasında yer alan tüm takımları izlemekten büyük bir keyif duyacağım. Bu şampiyonadan yeni yeteneklerin çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.


Etkinlikte Hekimoğlu Doğanspor takımının oyuncularıyla tanışan Avustralyalı oyuncular birbirleriyle pas çalışması yaptılar. Her iki takımın oyuncuları birbirlerine hediyeler verirken etkinlik çektirilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler