Trabzon'da Spor'da bir ilk

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 4 madalya kazanmayı hedeflediklerini söyledi.Trabzon'da Söğütlü Atletizm Stadı'nda Türkiye, Ukrayna ve Beyaz Rusya'nın katıldığı Uluslararası Yıldızlar Atletizm Yarışmasını'nı i

Trabzon'da Spor'da bir ilk

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 4 madalya kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

Trabzon'da Söğütlü Atletizm Stadı'nda Türkiye, Ukrayna ve Beyaz Rusya'nın katıldığı Uluslararası Yıldızlar Atletizm Yarışmasını'nı izleyen Terzi, açıklamalarda bulundu.

 

Bu yıl Dünya Salon Atletizm Şampiyonası başta olmak üzere 37 tane uluslararası organizasyon yaptıklarını ifade eden Terzi, ''Büyükler kategorisinde bir çok yarışma var. Ama gençler ve yıldızlar kategorilerinde yapılan yarışmalar az. Biz 4'lü, 6'lı ve 8'li ülkeler olarak yarışmaları birlikte organize ediyoruz. Burada da Türkiye, Ukrayna ve Belarus'un katılımıyla yapılan bu organizasyon, başarılı bir şekilde geçti'' dedi.

 

Sporcuların branşlarında birçok dereceler elde ettiğini ifade eden Terzi, ''Hem kızlar hem de erkelerde milli takımımız burada birincilik elde etti. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Burada en önemlisi tabiki kırılan rekorlar. İki branşta kızlar gülle atmada ve erkekler gülle atmada rekorlar kırıldı. Kızlarda cirit atmada rekor kırıldı. Bunlar hem kendi tecrübeleri açısından önemli hem de rekorlar açısından bizim için önemli. 1 ay sonra Ukrayna'da yapılacak olan yarışmaya tüm kadro olarak katılacak sporcularımız. Bunları destekliyoruz ve ülkemize de uluslararası yarışları getiriyoruz'' ifadelerini kullandı.

 

Altyapılarda elde edilen başarıların büyüklerde de kendisini zamanla göstereceğini anlatarak, ''Bu başarılar birbirini kovalıyor zaten. Geçen yıl Avrupa'da 23 yaş altında 9 tane madalya aldık. Türk atletizm tarihinde ilkleri yaşadık. 22 tane final yarıştı sporcularımız. Bunlar güzel şeyler. Avrupa'da 5'nci ülke olduk. Bunların arkası da geliyor. Yıldızlar kategorisinde elde ettiğimiz başarı da yukarıya doğru taşınıyor. Bunun bilinci içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz'' diye konuştu.

 

Pekin Olimpiyat Oyunları'na atletizmde 16 sporcu ile katıldıklarını dile getiren Terzi, şunları kaydetti, ''Bu yarışmalarda 2 gümüş madalya elde etmiştik. Türkiye atletizm tarihinin en başarılı olimpiyatıydı. Ama şimdiye kadar 24 sporcumuz Londra olimpiyatlarını garantiledi, barajı geçtiler. Biz 30-35 sporcu ile katılmayı hedefliyoruz. Londra Olimpiyatları'nda 4 madalya hedefliyoruz. Bu da Türk atletizm tarihinde ilk olacaktır. Türk atletizmi hakikaten bir ivme kazanmıştır.

 

Son salon şampiyonasında aldığı madalyalar ile dünyada 216 ülke arasında 16'ncı sırada yer aldık. Pekin'de 7 final yarışmıştık. Ama Londra'da hem final yarışacak, hem de yarı final yarışacak sporcularımızın artacağını düşünüyorum. Zaten katılım sayısı olarak 24 kişi ile tüm federasyonlar arasında birinci sıradayız. Bunları 30-35 taşıdığımızda bu da rekor bir sayı olacaktır. Güzel gelişmeler var atletizmde ve bu devam ediyor.''

 atlet-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor