Trabzon’da kaç futbolcu profesyonel oldu?

Trabzon’da faaliyetlerini sürdüren kulüplerin alt yapıya verdiği önem son yıllarda profesyonelliğe geçişi hızlandırdı. Bu kapsamda Trabzon’da bu yıl 28 amatör futbolcu profesyonelliğe adım attı.  Amatörden profesyonelliğe geçişin hızlanması ile ilgili açı

Trabzon’da kaç futbolcu profesyonel oldu?

Trabzon’da faaliyetlerini sürdüren kulüplerin alt yapıya verdiği önem son yıllarda profesyonelliğe geçişi hızlandırdı. Bu kapsamda Trabzon’da bu yıl 28 amatör futbolcu profesyonelliğe adım attı.  

Amatörden profesyonelliğe geçişin hızlanması ile ilgili açıklama yapan Amatör Spor kulüpleri Federasyonu (ASKF) Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mahmut Memişoğlu şu ifadelere yer verdi; ''TFF bölge müdürlüğünden alınan verilere göre Bu yıl Trabzon’da 28 amatör futbolcunun profesyonel olduğu öğrenildi.  Bunun başlıca nedeni futbol il temsilcisinin aldığı kararlar neticesinde olduğunu görüyoruz.

Okullarda okuyan amatör sporcularımızın  maçlarının gece oynanması ve yaş sınırlarının aşağılara çekilmesi büyük katkılar sağlamıştır. Ayrıca son yıllarda amatör futbol müsabakalarının oynanacağı sahaların  yapılmasında gösterilen çabalardır. Salon branşlarımızdaki başarılarımız göğsümüzü kabartmaktadır. Hentbol, atletizm, basketbol, boks ve voleyboldaki başarımız ortada.

Ayrıca ASKF önünde bulunan sentetik sahanın  yeniden yapılması ve sosyal güvencesi olmayan  sporcuların sakatlık  durumlarında haklarının  kendilerine  verilmesi konusunda  başta ASKF genel başkanı (G.S.G.M.) Mehmet BAYKAN ve Trabzon ASKF  başkanına kulüplerimizden  iyi dilekler almaktayız. Bu sene yenilediğimiz Web sitemizde maç sonuçları  puan durumları ve oynanacak  maçların tarih ve saatleri yayınlanacaktır.  www.trabzonaskf.org adresine girildiğinde  kulüplerimiz aradığı bilgilere sahip olacaklardır.           
          

2013-2014 futbol sezonunda tüm kulüplerimize sağlıklı huzurlu ve başarılı bir sezon diliyoruz.’’
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler