Trabzon'da ilginç turnuva

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2009-2010 Liseler Arası Hentbol Turnuvası'na sadece 3 takım katılınca, ortaya ilginç bir durum çıktı. 19 Mayıs Spor Salonu'ndaki Liseler Arası Hentbol Turnuvası, neredeyse başlamadan bitti. Turnuvaya, e

Trabzon'da ilginç turnuva

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2009-2010 Liseler Arası Hentbol Turnuvası'na sadece 3 takım katılınca, ortaya ilginç bir durum çıktı.

19 Mayıs Spor Salonu'ndaki Liseler Arası Hentbol Turnuvası, neredeyse başlamadan bitti.

Turnuvaya, erkeklerde Fatih Lisesi ile merkez Endüstri Meslek Lisesi, bayanlarda ise sadece Yunus Emre Lisesi katıldı. Yunus Emre Lisesi, rakibi olmadığı için hiç maç yapmadan turnuva şampiyonu ilan edildi.
Erkeklerde ise rakibini 32-23 mağlup eden Fatih Lisesi birinci, Endüstri Meslek Lisesi ise ikinci oldu.

Turnuvaya katılan takımların ödüllerini, Milli Eğitim Müdürlüğü İl Koordinatörü Muzaffer Türen verdi.
Turnuva birincisi takımlar, 15-19 Aralık'ta, Erzurum'da yapılacak grup müsabakalarında Trabzon'u temsil edecek.

-''KATILIM AZ OLMASI BU YILA ÖZGÜ BİR ŞEY''-

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Gümüş, okulların turnuvaya ilgi göstermemesine ilişkin, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, ''Hentbolda katılımın az olması bu yıla özgü bir şey. Bazı okullar kendilerini hazır hissetmedikleri için turnuvaya katılmadılar. Önümüzdeki yıl takım sayasının en az 8-10 olacağını tahmin ediyoruz'' dedi.

Gümüş, okullardaki beden eğitim öğretmenlerinin, ilgi alanlarına göre öğrencileri yönlendirebildiğini de vurgulayarak, ''Öğretmenler hangi alanda ilgiliyse öğrencileri de o alandaki spora yönlendiriyorlar. Aslında geçen yıla oranla bu yıl sportif etkinliklere katılımda yüzde 20'nin üstünde bir artış var. Örneğin okullar arası bayan futbolda, Trabzon'dan ilköğretimde 13, liselerde ise 9 takım katılacak. Bu rakam 15 milyona sahip İstanbul'daki katılımdan bile fazla'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor