Trabzon'da hedef"10 günde 3 galibiyet"

Lider Galatasaray’la arasında 16 puan fark bulunan, buna karşılık düşme hattına sadece 6 puan uzaklıkta olan Trabzonspor, 10 gün içinde oynayacağı 3 maçtan da galibiyetle ayrılarak düzlüğe çıkmayı planlıyor. Lig tarihindeki en kötü dönemlerinden birini ya

Trabzon'da hedef"10 günde 3 galibiyet"

Lider Galatasaray’la arasında 16 puan fark bulunan, buna karşılık düşme hattına sadece 6 puan uzaklıkta olan Trabzonspor, 10 gün içinde oynayacağı 3 maçtan da galibiyetle ayrılarak düzlüğe çıkmayı planlıyor.

 Lig tarihindeki en kötü dönemlerinden birini yaşayan bordo mavililer, 27 puanla 12’inci sırada yer aldı, lider Galatasaray’ın tam 16 puan uzağında kaldı.

Düşme hattındaki Elazığspor’un da sadece 6 puan üzerindeki bordo mavililerde Teknik Direktör Tolunay Kafkas, futbolcularıyla yaptığı görüşmelerde 23 Şubat–4 Mart arasındaki 10 günlük sürede oynayacakları iki lig ve bir kupa maçından iyi sonuçlarla ayrılarak düzlüğe çıkmaları gerektiğini vurguladı.

23 Şubat cumartesi günü 20 puanla düşme hattında bulunan Mersin İdmanYurdu deplasmanına çıkacak olan bordo mavililer, 27 Şubat’ta sahasında Türkiye Kupası’ndaki son grup maçında Antalyaspor’u ağırlayacak. Trabzonspor 3 maçlık zorlu dönemin son karşılaşmasını ise 4 Mart’ta deplasmanda Kasımpaşa ile yapacak.

6 PUAN VE TUR BİZİ RAHATLATIR

Kötü geçen sezonun tesellisi ve Avrupa kupalarına gitmenin anahtarı olarak görülen Ziraat Türkiye Kupası’na büyük önem veren bordo mavililer, Antalyaspor’u yenip grup lideri olarak yarı final biletini almayı amaçlıyor. Mersin İdmanyurdu ve Kasımpaşa maçlarından da alınacak galibiyetlerin hem futbolcuların özgüvenlerini kazanmaları hem de taraftarın takımı sahiplenmesi adına önemli olduğunu vurgulayan Tolunay Kafkas, futbolcularını da bu yönde motive etmeye çalışıyor.

SONRA İLK DERBİ GALİBİYETİ

Zorlu dönemin ardından Beşiktaş’la sahasında karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibini yenerek bu sezonki ilk derbi galibiyetini kovalamaya çalışacak. Bu sezon ilk yarı Fenerbahçe ve Galatasaray’la 0–0, Beşiktaş’la 1–1 berabere kalan bordo mavililer, Fenerbahçe’ye 3–0 mağlup olmuş, 4 derbide 3 beraberlik bir mağlubiyet elde etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler