Trabzon'da defans alarmı!

Trabzonspor'da son dakikada Burak'ın golüyle 1 puan çıkardığı Kayserispor maçında defans oyuncularının formu, PSV Eindhoven maçı öncesi teknik direktör Şenol Güneş'i kara kara düşündürüyor. Glowacki'nin sakatlığı nedeniyle defansta alternatif sıkıntısı ya

Trabzon'da defans alarmı!

Trabzonspor'da son dakikada Burak'ın golüyle 1 puan çıkardığı Kayserispor maçında defans oyuncularının formu, PSV Eindhoven maçı öncesi teknik direktör Şenol Güneş'i kara kara düşündürüyor. Glowacki'nin sakatlığı nedeniyle defansta alternatif sıkıntısı yaşayan Güneş'in PSV maçında savunma problemlerine nasıl çözüm bulacağı merak ediliyor.

 

ÖNCE UYARI SONRA TEBRİK

Son iki maçta 4 gol atmasına rağmen 5 gol yiyen Trabzonspor'da takım savunmasındaki zaaflara çözüm bulmak için ekibiyle çalışan Teknik Direktör Şenol Güneş, Kayserispor karşısında yenilen 3 gole rağmen maçı çevirmek için ortaya konulan gayreti takdir etti. Maç sonunda soyunma odasında oyuncularına karşılaşma içindeki hatalarını anlatan Güneş'in, sürekli geride götürdükleri maçı berabere bitirmeleri nedeniyle öğrencilerini kutladığı da öğrenildi. Güneş, futbolcularına yaptığı maç sonu konuşmasında, "Maçı kazanma azminiz ve son dakikaya kadar oyunu bırakmamanız beni çok mutlu etti. Keşke böyle büyük özveri gösterdiğiniz bir maçı kazanmayı başarabilseydik" dediği belirtildi.

 

DEFANS DÜŞÜNDÜRÜYOR AMA ALTERNATİF YOK

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynanan CSKA Moskova ve Süper Lig'de kendi evinde oynadığı Galatasaray karşılaşmalarını 3 - 0 kaybettikten sonra ilk kez bir resmi maçta kalesinde 3 gol gören Trabzonspor'da defans oyuncularının formsuzluğu kritik PSV maçı öncesi Şenol Güneş'i düşündürüyor. PSV Eindhoven'den 2 gol yedikten 4 gün sonra Kayseri'de de kalesinde 3 gol gören bordo - mavililer, özellikle yan ve duran toplarda adam paylaşımındaki sorunları PSV maçına kadar gidermeye çalışacak. Defansın göbeğindeki Giray ve Mustafa Yumlu'ya Glowacki'nin sakatlığı nedeniyle alternatif üretme sıkıntısı yaşayan Güneş'in, PSV gibi çok golcü bir takıma karşı defansta yapabileceği çok az alternatif diziliş bulunuyor. Güneş'in Celustka'yı stopere çekip, Serkan'ı sağ beke alarak defansın formsuzluğuna çare bulmayı düşünebileceği öğrenildi.

 

BURAK EMİN ADIMLARLA

Kayserispor karşısında takımı 3 - 1 mağlup durumdayken sahneye çıkan ve biri frikikten diğeri de kafayla attığı iki golle takımına bir puanı getiren Burak Yılmaz, hem Trabzonspor'un hem de Türkiye liglerinin bir sezonda en çok gol atan futbolcusu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Avrupa kupalarında şimdiye kadar gol kaydedememesine rağmen ligde attığı gol sayısını 29'a çıkaran Burak, Fatih Tekke'nin Trabzonspor forması altında bir sezonda attığı 31 gole çok yaklaştı. Tanju Çolak'ın 39 gollü Altın Ayakkabı performansına ulaşmak için de önünde sadece 10 gol kalan Burak, Kayserispor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmenin de üzüntüsünü yaşıyor. Bu sezonki ilk kafa golünü attığı Kayserispor karşısında kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Burak, "Son ana kadar savaştık ama elimize geçen fırsatları kullanamadık. Her zaman söylediğim gibi benim amacım çok fol atmak değil takımımın kazanması. Ben veya başka bir arkadaşım atmış önemli değil" dedi. Ligde 29, milli takım formasıyla da 3 gol atan Burak, toplam 32 golün sadece bir tanesini kafayla filelere göndermiş oldu.

 

BİZE YAKIŞMADI

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, fizik güç olarak düşüş yaşanmasını bekledikleri bir maçta sergiledikleri performansın kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayarak, "Son ana kadar mücadele etmemiz önemliydi. Bunu da başardık. Eindhoven gibi fizik gücü yerinde bir takıma karşı 90 dakika oynadıktan sonra Kayserispor'la da maçın son anına kadar mücadele etmemiz benim sevindirdi. Oyuncularım PSV maçının etkisinden kurtulup Kayseri'ye konsantre oldular ama maç içindeki küçük konsantrasyon bozuklukları bize yakışmadı. Kalemizdeki ilk pozisyonda gol yememiz, farkı bire düşürdükten saniyeler sonra golü kalemizde görmemiz bizim tecrübemizde bir takımda olmaması gereken şeyler. Akılcı oynamamız gereken yerlerde bunu başaramadık" dedi.

 

TRABZON FIRSATI KULLANAMADI

Süper Lig'de 4. sırada bulunan ve Play - Off'a kalma yolunda avantajlı durumda olan Trabzonspor, Kayserispor beraberliği ile avantajını pekiştirme imkanını da değerlendiremedi. Play - Off yolundaki rakipleri Sivas'ın Fenerbahçe'ye, Gençlerbirliği'nin de Beşiktaş'a yenildiği haftada bir puanla yetinen bordo - mavililer, rakipleriyle puan farkını açma şansını kullanamadı.

 

ARA VERMEK YOK

Trabzonspor, Kayserispor maçı sonrası bugün PSV maçı hazırlıklarına ara vermeden başlayacak. Bordo - mavililer, saat 18.00'de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basına ve taraftara açık bir antrenmanla çalışmalarını sürdürecek. Kayserispor maçında 90 dakika forma giyen oyuncuların rejenerasyon antrenmanı yapacağı, diğer futbolcuların da normal antrenman programını uygulayacağı belirtildi.

 

HOLLANDA YOLCUSU

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında oynayacağı PSV Eindhoven maçı için yarın Hollanda'ya gidecek. Trabzon'dan saat 11.00'de taraftar ve basın mensuplarının da bulunduğu özel uçakla Eindhoven'e hareket edecek olan bordo - mavililer, çarşamba akşamı maçın oynanacağı Philips Stadyumu'nda son antrenmanını yapacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor