Trabzon'da askeriyeye saldırı!!!

Trabzon'da bir askeri yerleşkede, olası bir terör saldırısına karşı askeri personel ile polislerin katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.Kent merkezindeki İnönü Caddesi'nde, Milli Savunma Bakanlığına bağlı Trabzon Askerlik Şubesi Başkanlığı ile Askeralma

Trabzon'da askeriyeye saldırı!!!

Trabzon'da bir askeri yerleşkede, olası bir terör saldırısına karşı askeri personel ile polislerin katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

Kent merkezindeki İnönü Caddesi'nde, Milli Savunma Bakanlığına bağlı Trabzon Askerlik Şubesi Başkanlığı ile Askeralma Bölge Başkanlığı'nın yer aldığı yerleşkede, olası bir ''canlı bomba eylemi'' ile ''bombalı ve silahlı saldırı'' gibi terör olaylarına karşı, güvenlik kuvvetlerinin duyarlılığını artırmak ve böyle bir durumda alınacak tedbirleri gözden geçirmek amacıyla tatbikat yapılması kararlaştırıldı.

Tatbikat senaryosuna göre, söz konusu askeri yerleşkeye terör saldırısı düzenlendiği belirtilerek, yaralıların hastaneye sevk edilmesi için olay yerine ambulans istendi.

askeriye_trabzon.20110913200823.jpg

Senaryo çerçevesinde çıkan yangının söndürülmesi amacıyla da itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Tatbikatta, saldırıda bulunan kişi ya da kişiler ile bunlarla irtibatlı olanların yakalanması için ellerinde uzun namlulu silahlar olan ve çelik yelek giyen Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube müdürlüklerine bağlı polis ekipleri, askerlik şubesine yönlendirildi.

Askerlik şubesinde görevli askerler de olası bir çatışmaya karşı, ellerindeki uzun namlulu silahlarla yerleşke içinde siper aldı. Tatbikat, ambulans ile itfaiye ekiplerinin olay yerinden ayrılmasıyla sona erdi.

Bu arada, durumu telsizden duyan ve askeri yerleşkeye gerçek bir saldırıda bulunulduğunu sanan gazeteciler, olay yerine geldi. Askeri yetkililer gazetecileri uyararak, bunun bir tatbikat olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor