Trabzon'a UEFA piyangosu

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösteren Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa'dan men cezası alması nedeniyle ülke havuzuna düşen yayın gelirlerini kasasına koyacak.UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösteren Trabzonspor, G

Trabzon'a  UEFA piyangosu

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösteren Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa'dan men cezası alması nedeniyle ülke havuzuna düşen yayın gelirlerini kasasına koyacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösteren Trabzonspor, Galatasaray ile birlikte Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA tarafından Avrupa kupalarından men edilmesinden ötürü bordo-mavili kulüp bu iki takımın elde edeceği yayın gelirlerini kasasına koyacak.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinden dolayı Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi yayın ve reklam gelirlerine tek başına sahip olmuştu. UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarası gösteren ve ülkeyi tek başına temsil edecek olan Trabzonspor içinde aynı durum geçerli. Ülke havuzuna düşen para bordo-mavililerin hesabına yatacak. Sezon başında 3 takım, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ne düşmesi yüzünden de 4 takım olarak belirlenen reklam ve yayın gelirlerinin tamamı Trabzonspor'a kalacak. Karadeniz temsilcisi, önümüzdeki aylarda gelecek olan gelirleri ise borçlara yatıracak.

UEFA Avrupa Ligi'nde 3 maç oynayarak gruplara kalma başarası gösteren Trabzonspor, Dery City, Dinamo Minsk ve Kukesi maçlarından dolayı 250 bin Euro civarında bir para elde etti. Gruplara kalmasından ötürü ise UEFA katılım bedeli olarak 1 milyon 300 bin Euro alacak olan Karadeniz ekibi, maçları kazanması halinde ise maç başı 200 bin Euro elde etmiş olacak. Trabzonspor, Avrupa Ligi'nde oynayacağı 6 maçı kazanması halinde 1 milyon 200 bin Euro gelir elde etmiş olacak. Yayın gelirinin ise 2 milyon Euro ile 4 milyon Euro arasında olacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler