Trabzon'a Akyazı çıkarması

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak  yapımı yılan hikayesine dönen Akyazı projesi için  TAV firması yetkilileri ile birlikte bugün Trabzon'a gelecek. Akyazı projesinin yapımı için teklif sunulan kuruluşlardan TAV firması yetkilisi Hamdi Akın ve firma

Trabzon'a Akyazı çıkarması

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak  yapımı yılan hikayesine dönen Akyazı projesi için  TAV firması yetkilileri ile birlikte bugün Trabzon'a gelecek.

 

Akyazı projesinin yapımı için teklif sunulan kuruluşlardan TAV firması yetkilisi Hamdi Akın ve firma mühendisleri bugün Akyazı'da bir takım incelemeler yaparak projenin fizibilite raporunu çıkaracak.

 

TAV FİZİBİLİTE YAPACAK

 Akyazı projesi ile ciddi olarak ilgilenen TAV yetkilileri  ardından da Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak  Uluslararası organizasyonlar sorumlusu  Başbakanlık Danışmanı Mehmet Atalay , ve  GSİM Şerif Özgür 'ün yanı sıra bürokratlarla bir toplantı yaparak maliyet raporunu sunacak. TAV firması ile Yapılacak görüşmelerde anlaşma sağlanması halinde, projeye hemen başlanacak.

 

300 DÖNÜM DOLACAK

yeni projede Akyazı dolgu alanın ilk etapta 300 dönümlük bölümünün dolgusunun yapılması planlanıyor. TAV firmasının teklif edilen şartlarda projeyi yapmayı kabul etmesi halinde, ilk etapta stat yapımı için 300 dönümlük alanının dolgusu yapılacak. İlk etapta 300 dönümlük stat arazının ana tahkimatı yapıldıktan sonra stadyum ve konaklama yerleri ile idari büroların inşaatına başlanacak

 

BELEDİYELER DOLDURACAK

TAV firması ile şartlarda anlaşma sağlanması halinde doldurulacak olan 300 dönümlük stad arazisi için ilk etapta deniz tahkimatı yapacak. Alanın çevresinde yapılacak tahkimatın ardından Belediyeler dolgu için alana katkı yapacaklar. Ana tahkimat ve kamulaştırma maliyet hesapları da yoğun bir şekilde yapılıyor.Stadyumun kapasitesi konusunda ise net bir planlama yok.Stat kapasitesi maliyet raporu ile doğru orantılı olacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor