'Trabzon Türkiye'nin çimentosu'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Bugün baktığımız zaman Suriye'de bir katliam var, Afganistan'da bir katliam var, Myanmar Arakan'da her gün katliam oluyor. Tüm İslam dünyası zillet içerisinde. Bulunduğumuz bu zaman içinde biz Türkiye olarak

'Trabzon Türkiye'nin çimentosu'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Bugün baktığımız zaman Suriye'de bir katliam var, Afganistan'da bir katliam var, Myanmar Arakan'da her gün katliam oluyor. Tüm İslam dünyası zillet içerisinde. Bulunduğumuz bu zaman içinde biz Türkiye olarak büyük bir gayret içindeyiz'' dedi.

Bayraktar, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin iftar yemeğine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bayraktar, Ramazan ayının önemine işaret ederek, Kur'an-ı Kerim'in bu ayda indirilmeye başlandığını anımsattı.

İlk İslam devletinin 4 halife devrinde kurulduğunu, arkasından pek çok devletin geldiğini anlatan Bayraktar, İslamiyet'in Selçuklu ve Osmanlılar sayesinde dünya dini olduğunu dile getirdi.

Bayraktar, 19. yüzyılda Türkiye, İran ve Afganistan dışında dünyadaki tüm İslam devletlerinin sömürgeleştirildiğini ifade ederek, şu anda ise dünyada 56 tane İslam devleti ve 1,5 milyar da Müslüman bulunduğunu söyledi.

İslam dünyası ve tüm mazlum milletlerin gözünü Türkiye'ye dikerek, 'Türkiye biraz daha gelişsin, dünyada sözü geçen devlet olsun, bizi kurtarsın' diye baktığını anlatan Bayraktar, Arakan'da ölen çocukların dertleriyle, Somali'de aç kalanların açlığıyla dertlenmek gerektiğini de ifade ederek, ''Peygamber Efendimiz öyle yaptı. Karahanlılar, Gazneliler, Selçuklular, Osmanlılar öyle yaptı. Biz de öyle yapacağız. Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak bu gayret içindedir. Öyle bir liderimiz var'' dedi.

Çok çalışarak Türkiye'yi önemli bir aktör ülke yapacaklarını ifade eden Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi için çok daha fazla çalışmak gerektiğini dile getirdi.

Konuşmasında Trabzon Of'lular olarak birlikten yana olduklarını da belirten Bayraktar, ''Bize her yer Trabzon ve biz Türkiye'yiz. Trabzon Türkiye'nin çimentosudur'' dedi.

Bu arada Bayraktar'ın konuşması sırasında bir grup Trabzonspor taraftarı, Haliç'ten teknelerle gelerek iftar yemeğine katılanları selamladı.

İftar yemeğine TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un da aralarında bulunduğu davetliler katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor