Trabzon olimpiyatlara sporcu yetiştirecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), 2020 Olimpiyat Oyunları öncesinde 12 ili, olimpiyatlara sporcu yetiştirme merkezlerine dönüştürecekAnkara'nın merkez olarak belirlendiği proje kapsamında, İstanbul, İzmir, Trabzon, Konya, Erzurum, Mersin, Antalya, Samsun,

Trabzon olimpiyatlara sporcu yetiştirecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), 2020 Olimpiyat Oyunları öncesinde 12 ili, olimpiyatlara sporcu yetiştirme merkezlerine dönüştürecek

Ankara'nın merkez olarak belirlendiği proje kapsamında, İstanbul, İzmir, Trabzon, Konya, Erzurum, Mersin, Antalya, Samsun, Bursa, Kayseri ve Şanlıurfa illeri de olimpiyatlara sporcu yetiştiren iller olarak öne çıkacak.
 
Londra 2012 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları sonrasında, sporun tüm dinamikleriyle değerlendirme toplantıları yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, konuyla ilgili eylem planını hazırlayarak, uygulamaya koydu.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, eylem planının en önemli ayağını spor altyapısını büyük oranda tamamlamış kentlerin, olimpiyatlara sporcu yetiştirme merkezine dönüştürülmesi oluşturdu. Kılıç, yaptırdığı bir araştırmayla bölgelerin spora yatkınlık durumlarını tespit ettirerek, 12 kenti seçti. Bu illerin çevresinde yer alan illerdeki yetenekli sporcuların da bu merkezlere kaydırılarak, 2020 Olimpiyatları Oyunları'na yönelik hazırlanması sağlanacak.
 
Belirlenen eylem planına göre Erzurum, İzmir, Trabzon ve Mersin, olimpiyat kenti statüsünü alacak iller içinde öne çıkan isimler oldu. Erzurum kış sporlarının merkezi olurken, Dünya Üniversite Yaz Oyunları'na ev sahipliği yapan İzmir, Avrupa Gençlik Oyunları'nın düzenlendiği Trabzon ve 17. Akdeniz Oyunları'nın gerçekleştirileceği Mersin bu iller içinde yer aldı.
 
Aksaray paralimpik sporcuların üssü olacak
 
Olimpiyat oyunlarının yanı sıra eylem planına paralimpik oyunlarını da dahil eden Bakan Kılıç, Aksaray'ın da bu kapsamda değerlendirilmesini planladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, 12 olimpiyat kentinin yanı sıra Aksaray ilinde de Avrupa'nın en büyük Paralimpik Sporcular Kamp Merkezi'ni kurmayı amaçlıyor.
 
Ankara merkez olacak
 
Belirlenen 12 olimpiyat kenti içinde başkent Ankara merkez olarak görev yapacak.
Başkent Ankara, yapılacak UEFA standartlarındaki stat, olimpik yüzme havuzu ve olimpik buz pateni sarayı tamamlandığında tam bir olimpiyat kentine dönüşecek.
Ankara Eryaman'da yer alan Sporcu Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesindeki 10'a yakın tesis de elden geçirilecek.
 
Bu arada, Gençlik ve Spor Bakanlığı, belirlenen 12 ile yapılacak değerlendirmeler sonrasında 10 il daha ekleyerek, sporcu ve antrenörlerin hizmetine sunmayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler