"Trabzon kendini savunsun"

HABER61 ÖZEL - Türkiye Futbol Federasyonu'nun Trabzonlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Atalay, konuştu.Atalay, kamuoyunda Trabzonspor’un da teşviğe teşebbüsten 12 puanının silineceği konusundaki söylemin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Trabzonspor’un 12 p

"Trabzon kendini savunsun"

HABER61 ÖZEL - Türkiye Futbol Federasyonu'nun Trabzonlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Atalay, konuştu.

Atalay, kamuoyunda Trabzonspor’un da teşviğe teşebbüsten 12 puanının silineceği konusundaki söylemin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Trabzonspor’un 12 puanını kim silecek? Neden Trabzonspor'un puanı silinsinki. Birilerinin televizyonda konuşmasıyla Trabzon’un puanını kimse silmez" dedi.

Atalay, yaptığı açıklamada "Bu olay baştan beri takip eden biri olarak şunu söyleyebilirim Trabzonspor’un ve Trabzonspor yöneticilerinin dosyada ismi var Dosyada isimleri olduğuna göre Trabzonspor’da sorgulanacak ve ifade verecek.

Ama Trabzon'u daha önce Etik Kurul raporu akladı. Trabzon savunmasını yapar.Fazlada sorun yaşamaz.

Göksel Gümüşdağ’ın da ismi var dosyada o da ifade verecek neden vermesin ki; Gümüşdağ 4 ila 8 yıl arasında yargılanmıyor mu? Bu kadar yıl istemiyle yargılanması suçlu yada suçsuz olduğu anlamına gelmez.

Trabzonspor, hazırlanan iddianamede ismi geçen 8 takımdan biri. Şöyle bir örnek vereyim; Trabzonspor’un durumu Kayserispor ile veya Gaziantepspor ile aynı mı? Trabzonspor’un dosyada ismi geçiyor Gaziantep yada Kayseri yok.

Ama “Trabzonspor ben suçsuzum” diyor o ayrı bir şey. Ozaman Trabzonspor, suçsuz olduğunu ispat edecek. Trabzonspor yöneticileri de 6222 sayılı yasadan yargılanıyor. Bu durumda Trabzonspor’da savunma verecek, ifade verecek ama bu Trabzonspor’un suçlu olduğu anlamına gelmez” İddanamede her ismi geçen suçlu değil.  dedi.

Devamı sayfa 2'de

TFF Genel Kurulu’nda oylanacak 58. Maddeye ek madde eklenmesi konusunun kim tarafından gündeme getirildiği sorusu üzerine Atalay, “Bu ek madde konusu bir şekilde gündeme geldi yarın yapılacak genel kurulda oylanacak. Eğer kulüpler istemiyorsa bu yarın genel kurulda reddedilir.

Bu ek madde reddedildiğinde bu kez 58. Madde direkt olarak uygulanır. Suçlu bulunanlar şike, yada teşviğe bulaşanlar küme düşer. Sen suçluysan sen de küme düşersin başkası suçluysa başkası küme düşer. 

İddianameyi hazırlayan savcı Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile Asbaşkanı Nevzat Şakar için belli bir ceza istemedi mi?  Aynı iddanamede 94 yöneticinin adı geçiyor diye disiplin kuruluna sevk edilmedi mi? Savunmaları istenmedi mi?

Ozaman tartışılacak fazla bir şey yok. Her savunması istenen adam suçlumudur.

Şimdi çok fazla yorum yapmanın bir anlamı yok mantık olarak şunu demek gerekir; Trabzonspor’un dosyada ismi var ve Trabzonspor suçsuz olduğunu ispat edecek yada edemeyecek. 

Yarın genel kurulda hangi madde çıkarsa çıksın sen yine savunma vereceksin, savunmanda da suçsuzluğunu ispat etmek zorundasın” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor