Trabzon-inter karşılaşması

Avrupa'daki temsilcilerimizden Trabzonspor, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda İtalyan devi Inter'i ağırlıyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Martin Atkinson'ın yönetecek.Maçta Atkins

Trabzon-inter karşılaşması

Avrupa'daki temsilcilerimizden Trabzonspor, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda İtalyan devi Inter'i ağırlıyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Martin Atkinson'ın yönetecek.

Maçta Atkinson'ın yardımcılıklarını Michael Mullarkey ve Peter Kirkup yapacak. Müsabakada Andre Marriner dördüncü hakem, Stuart Attwell birinci, Mark Clattenburg de ikinci çizgi hakemi olarak sahada yer alacak.

TRABZON'DA 3 EKSİK

B Grubu'ndaki ilk 4 maçında 5 puan toplayan temsilcimiz Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk ve tek galibiyetini deplasmanda aldığı Inter'i kendi evinde de yenerek CSKA Moskova maçlarında kaybettiği avantajı tekrar eline geçirmek istiyor.

Sezon başından bu yana sakatlıklarla boğuşan Trabzonspor, bu karşılaşmada da sakatlıkları süren Tayfun Cora ve Slovak golcü Robert Vittek'ten yararlanamayacak. Bu iki ismin yanı sıra sezon başında Bursaspor forması ile UEFA Avrupa Ligi elemelerinde görev yapan Volkan Şen de statü gereği Şampiyonlar Ligi'nde görev yapamıyor.

INTER'DE ÇOK ÖNEMLİ EKSİKLER VAR!

Şampiyonlar Ligi'ne kendi evinde Trabzonspor yenilgisi ile başlayan, ancak daha sonra teknik direktör değişikliğine giden ve Ranieri ile 3'te 3 yaparak B Grubu'nda liderliği alan Inter, Trabzon'a gruptan çıkmayı garantilemek amacıyla geliyor.

Pazar akşamı karşılaşma için Trabzon'a gelen Inter'de, 4 önemli eksik dikkat çekiyor. Hafta sonunda Serie A'da Cagliari'yi ağırlayan Inter'de, maç öncesi ısınmalarında sakatlanan Sneijder kadroda yer almıyor . Inter'de beyin görevi üstlenen Sneijder sağ arka adalesinde ikinci derece zorlama olduğu gerekçesi ile Türkiye'ye getirilmezken, bir başka dünya yıldızı Maicon da sakatlığı gerekçesiyle Trabzon'a gelmedi. İtalyan kaleci Emilliano Viviano ve Ganalı Sulley Ali Muntari ise Inter'in diğer eksikleri.

STAT: Hüseyin Avni Aker

SAAT: 21.45

HAKEM: Martin Atkinson

AVRUPA'DA 92. SINAV

Şampiyonlar Ligi B Grubu beşinci maçında, İtalya'nın Inter takımı ile sahasında karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 92'inci karşılaşmasına çıkacak.

Temsilcimiz bugüne kadar eski adı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası olan UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme grubunda 26 maç, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlayan UEFA Kupası'nda 45 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA Intertoto Kupası'nda ise 8 karşılaşma yaptı. Bordo mavililer, 91 maçta 33 galibiyet, 22 beraberlik ve 36 yenilgi aldı.

Karadeniz ekibi söz konusu karşılaşmalarda 119 gol atarken, kalesinde ise 132 gol gördü.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, ön eleme maçları dahil olmak üzere çıktığı 26 maçta 10 galibiyet ve 11 yenilgi elde ederken, 5 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo mavililer, söz konusu maçlarda 23 gol atarken, filelerinde 33 gol gördü.

Bordo mavililerin, Avrupa kupalarında oynadığı maçların performans tablosu şöyle:

Organizasyon O G B M A Y

Ş.K. Kupası ve Ş.Ligi 26 10 5 11 23 33

Kupa Galipleri Kupası 12 4 4 4 13 18

UEFA Kupası 45 16 12 17 64 69

UEFA Inter Toto 8 3 1 4 19 12

Toplam 91 33 22 36 119 132

BURAK YILMAZ'IN AVRUPA'DA GOLÜ YOK!

Athletic Bilbo maçında gördüğü kırmızı kartla 3 maç ceza alan ve 3 maç sonra CSKA Moskova maçı ile takıma geri dönen Burak Yılmaz, henüz gol ile tanışamadı.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor forması altında 12 Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Avrupa Ligi, 4 UEFA Kupası maçı oynayan Burak Yılmaz 844 dakika sahada kaldı. Burak bu sezonda 4 maçta Trabzonspor formasıyla Avrupa kupalarında yer aldı. Ligde bu sezon ilk kez Mersin İdman Yurdu deplasmanında gol sevinci yaşayamayan Burak, bu sezon Süper Lig'de çıktığı 9 karşılaşmada toplam 13 gol attı ve gol krallığında ilk sırada bulunuyor.

INTER TÜRKİYE'DE 3 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Inter, Avrupa kupalarında temsilcilerimiz ile 5 kez eşleşti. Adanaspor, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile eşleşen Inter takımı Türkiye'de oynadığı son 3 maçı kazanamadı. Sadece 1981-82 sezonunda Adanaspor'u sahasında 3-1 yenen Inter takımı Trabzonspor ve Fenerbahçe karşısında 1-0 kaybederken Beşiktaş ile 0-0 berabere kalmıştı.

Inter ile 2.kez eşleşen Trabzonspor ise, oynanan 3 maçta 2 galibiyet aldı. 1983-84 sezonunda UEFA Kupası 1.turunda 14 Eylül 1983 tarihinde Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Tuncay'ın attığı gol ile 1-0 kazanan Trabzonspor tam 28 yıl sonra aynı gün bu sefer rakibini deplasmanda 1-0 yenmişti. 1983-84 sezonunda oynanan ilk maçın rövanşını Inter sahasında 2-0 kazanmış ve tur atlamıştı. Günümüzde Trabzonspor teknik direktörü olan Şenol Güneş, 1983-84 sezonunda oynanan her iki karşılaşmada da kaleci olarak bordo-mavili takımda forma giymişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler