Trabzon için özel maç!

UEFA da bu maçı yakından takip edecek. İki ülke arasındaki siyasi ilişkiler nedeniyle bu mücadele ‘özel maç’ statüsüne alındı. Bu nedenle daha fazla gözlemci görev yapacak.2006’da kaybedilen Anorthosis maçında Şenol Güneş’in yardımcılığını yapan Mustafa A

Trabzon için özel maç!

UEFA da bu maçı yakından takip edecek. İki ülke arasındaki siyasi ilişkiler nedeniyle bu mücadele ‘özel maç’ statüsüne alındı. Bu nedenle daha fazla gözlemci görev yapacak.

2006’da kaybedilen Anorthosis maçında Şenol Güneş’in yardımcılığını yapan Mustafa Akçay, Trabzonspor’a Kıbrıs Rum Kesimi’nde ilk galibiyetini aldırarak bir ilki başarmaya kararlı.

Trabzonspor ile Apollon Limassol arasında perşembe günü oynanacak olan Avrupa Ligi mücadelesi birçok açıdan özel anlam ifade ediyor. İki takım tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelecek. Ayrıca bu mücadele, iki ekip için de tarihlerindeki ilk Avrupa Ligi grup müsabakası olacak. Bordo-Mavililer, daha önce Kıbrıs Rum Kesimi takımlarıyla dört maç oynadı.

Kıbrıs’ta iki maç, bir beraberlik

2005-06’da Anorthosis’le eşleşen Trabzonspor, deplasmandaki ilk maçı 3-1 kaybetmiş sahasında ise 1-0 kazanmasına rağmen Şampiyonlar Ligi’ne havlu atmıştı. O dönemde Şenol Güneş’in yardımcılığını yapan Mustafa Akçay, bu kez takımın başında olarak Kıbrıs Rum Kesimi’ne gidecek. Fırtına bir sonraki sezon ise Apoel’le eşleşmiş, deplasmanda 1-1 berabere kalırken evinde 1-0 kazanarak turu geçmişti. Trabzonspor’un şu ana kadar Kıbrıs Rum Kesimi’nde galibiyeti bulunmuyor. Mustafa Akçay, perşembe günkü maçı kazanarak bu anlamda bir ilki başarmak istiyor.

Yönetim özel önlem aldı

Bordo-Mavililer’in daha önceki iki Kıbrıs Rum Kesimi deplasmanı olaylı geçmişti. Rumlar, Trabzonsporlu futbolcuları, yaptıkları muameleyle çileden çıkartmıştı. Oyuncular stada girerken bile kramponlarını çıkartıp X-Ray cihazından geçmek zorunda kalmıştı. Yönetim aynı senaryonun bir daha yaşanmaması için UEFA ve Apollon Kulübü’ne başvuruda bulundu. Ayrıca Dış İşleri Bakanlığı’nın da bu konuda harekete geçmesi sağlandı. UEFA da bu karşılaşmayı ‘özel maç’ statüsüne aldı. Bu yüzden perşembe günü GSP Stadı’nda daha fazla UEFA gözlemcisi yer alacak. Siyasi içerikli pankartlar stada sokulmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor