Trabzon halı sahada kadınların futbol merakı!

Son iki sezondur Türkiye Futbol Federasyonun (TFF) seyircisiz karşılaşma yerine kadınların statlara gelerek karşılaşmayı seyretmesi Trabzon’da kadınların futbola merakını artırdı.Trabzon İl sağlık Müdürlüğünde görev yapan hemşireler ile Trabzon’da eczacıl

Trabzon halı sahada kadınların futbol merakı!

Son iki sezondur Türkiye Futbol Federasyonun (TFF) seyircisiz karşılaşma yerine kadınların statlara gelerek karşılaşmayı seyretmesi Trabzon’da kadınların futbola merakını artırdı.

Trabzon İl sağlık Müdürlüğünde görev yapan hemşireler ile Trabzon’da eczacılık yapan kadınlar arasında Trabzon halı sahada kıran kırana maç düzenlendi.

Trabzon’da bir süredir kadınların futbola merak salması Trabzon halı sahada renkli görüntüler oluşturuyor. Her hafta kadınların kendi aralarında oluşturdukları takımlarla maç yapıyorlar. Eczacı kadınların kaptanı Seval Sungur, “ Türk futboluna artık kadın eli değmesi gerekli. Bugün baktığınız zaman kadınlar her alanda ve platformda başarılı oluyorlar futbolda da başarılı ola bilmeleri için kadınların bu spora yönlendirilmesi gerekli. Bugünkü rakiplerimiz yeni aynı meslekten sayıldığımız hemşire arkadaşlarımızdı. Aramızda kıran kıran geçen karşılaşmayı penaltılarda kaybetmek bizi üzse de sporun vermiş olduğu dostluk her zaman baki kaldı.”dedi.

Berabere biten karşılaşmada son penaltıyı gole çevirerek takımını galibiyete taşıyan Hemşireler takımının kaptanı Serpil Tanrıverdi, “ kadınlar son dönemlerde futbolla merak salması  son dönemde TFF’nin statlara kadın izleyicilerin alınmasından da kaynaklanıyor. Biz kadınlara verilmiş olan imkanlar ile  burada geldik futbol pynatık bu imkanlar biraz daha genişletilir ve kadınlara biraz daha teşvik sağlanırsa kadınlarımız her zaman başarılı olacağına inanıyorum. Eczacı arkadaşlarımızı da yendik buda bizi mutlu etti. Her şey fair play çerçevesinde geçti.”şeklinde konuştu.  

1.20121109170939.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor