Trabzon galibiyete kitlendi

 Spor Toto Süper Final'in 5. haftasında taraftarı önünde sezonun son maçını Fenerbahçe ile oynayacak olan Trabzonspor galibiyete kilitlendi. Şampiyonluk yolunda ezeli rakibine çelme çakmak isteyen Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi'ne gitme konusunda da av

Trabzon galibiyete kitlendi

 

Spor Toto Süper Final'in 5. haftasında taraftarı önünde sezonun son maçını Fenerbahçe ile oynayacak olan Trabzonspor galibiyete kilitlendi. Şampiyonluk yolunda ezeli rakibine çelme çakmak isteyen Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi'ne gitme konusunda da avantaj yakalamak istiyor.

Spor Toto Süper Final'in en kritik maçlarından biri Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak. Bulunduğu konumu garanti altına almak isteyen Trabzonspor, şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammüllü olmayan Fenerbahçe'yi konuk edecek. Belki de şampiyonluk düğümünün çözüleceği zorlu karşılaşmaya Bordo-mavili takım tarihi gözle bakıyor.

Geçtiğimiz sezondan beri iki ezeli rakip arasında yaşanan şampiyonluk polemiği nedeniyle sahasında galibiyet sevinci yaşamak isteyen Karadeniz ekibi, şampiyonluk yolunda Fenerbahçe'ye çelme takarak, 3 Temmuz'dan bugüne gelinen noktada gerilen sinirleri biraz olsun sakinleştirerek taraftarın rahatlatmayı hedefliyor.

 

ŞENOL GÜNEŞ'DEN SAKİN OLUN DİREKTİFİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, zorlu müsabaka öncesi oyuncularına sakin olmaları yönünde direktif verdi. Maçın havasını ve sahadaki ambiyansı göz önünde bulunduran deneyimli teknik adam, demeç polemiği yaşadığı meslektaşı Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'la kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe maçı hazırlıklarına teknik ve taktik olarak hazırlanmanın yanı sıra futbolcularını kafa olarak bu müsabakaya hazırlayan deneyimli teknik adam, oyuncularından pres yapmalarını istedi. Rakibi baskı

altına almaları halinde sonuca gidebileceklerini belirten Güneş, maçın ilk bölümlerinde kuracağımız baskıyı golle sonuçlandırmamız halinde sahadaki şartların kendilerinden yana olacağını ifade etti. Bunu yaparken sakin olmaları gerektiğini oyuncularıyla paylaşan Güneş'in futbolcularına, "Sadece maça odaklanmanızı istiyorum. Saha içinde galeyana gelip hakemle veya rakip oyuncularla gereksiz tartışmalardan kaçınmanızı istiyorum. Sabırlı oynarsak ve rakibe göre az hata yaparsak istediğimizi alacağımızı

düşünüyorum. Yeter ki sizler gerçek kimliğinizi sahaya yansıtın" diyerek zorlu maça hazırladığı öğrenildi.

 

 

 

GLOWACKİ 102 GÜN SONRA İLK 11'DE

Galatasaray maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Mustafa Yumlu'nun yerine oyuna giren Polonyalı oyuncu Glowacki'nin Fenerbahçe maçında 102 günlük bir aranın ardından ilk 11'deki yerini alacağı öğrenildi. Kasıklarında problem olan ve Fenerbahçe maçında oynama ihtimalinin düşük olduğu belirtilen Mustafa Yumlu'nun yerine ilk 11'de sahaya çıkacak olan Polonyalı oyuncunun Galatasaray maçında ortaya koyduğu performansla teknik direktör Şenol Güneş'in gözüne girmeyi başardı. Yine sakatlıkları

nedeniyle Galatasaray maçında kadroda yer almayan Halil Altıntop ve Volkan Şen'in durumlarının düzeldiği Fenerbahçe maçında 18 kişilik kadroda yer alabilecekleri öğrenildi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş Fenerbahçe karşısına Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Serkan, Alanzinho, Zokora, Colman, Olcan ve Burak şeklinde çıkması bekleniyor.

 

MAÇI BASIN ORDUSU TAKİP EDECEK

6 Mayıs Pazar günü Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan müsabakayı basın ordusu takip edecek. Şampiyonluk düğümünün çözülmesi muhtemel olan karşılaşmaya 273 basın mensubu akredite de edildi. Medya'nın büyük bir ilgi gösterdiği müsabaka ya 145 yorumcu ve muhabir, 48 foto muhabiri ve yayıncı kuruluşa ait 80 kişilik ekibin de takip edeceği öğrenildi. Basın mensuplarının maç öncesi ve sonrası yaşanacak tüm gelişmeleri anında aktarabilmeleri için canlı yayın araçları da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor