Trabzon devreye umutlu girdi!

Trabzonspor'un ligde zor günler geçirirken koç değişikliğine giderek kendi evinde oynadığı Bandırma Kırmızı ve Türk Telekom karşılaşmalarını kazanarak az da olsa rahat bir nefes aldığı Beko Basketbol Ligi'nde ilk devre tamamlandı.2011-2012 sezonunun ilk y

Trabzon devreye umutlu girdi!

Trabzonspor'un ligde zor günler geçirirken koç değişikliğine giderek kendi evinde oynadığı Bandırma Kırmızı ve Türk Telekom karşılaşmalarını kazanarak az da olsa rahat bir nefes aldığı Beko Basketbol Ligi'nde ilk devre tamamlandı.

2011-2012 sezonunun ilk yarısı Galatasaray Medical Park - Aliağa Petkim karşılaşmasıyla tamamlanırken geride kalan 15 hafta sonunda 13 galibiyet 2 mağlubiyet alan Anadolu Efes ilk devreyi zirvede tamamladı. Lige verilen 1 haftalık arada ise 22 Ocak Pazar günü Trabzon’da Beko All-Star organizasyonu düzenlenecek. 

Ligde bu hafta oynanan maçlara baktığımızda Anadolu Efes evinde ağırladığı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 104-72 gibi farklı bir skorla yendi. Devrenin son maçında Galatasaray Medical Park, Aliağa Petkim’i Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ağırladı. Sarı Kırmızılılar karşılaşmadan 90-72 galip ayrılırken ligde ilk devreyi de 12 galibiyet 3 mağlubiyet ile ikinci sırada bitirdi.

Banvit ise 15. hafta maçında Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu’nda ağırladığı Olin Edirne’yi 89-71’lik skorla mağlup etti. Dengede geçen ilk yarının ardından üçüncü periyotta rakibine üstünlük kurmayı başaran Bandırma temsilcisi, galibiyet sayısını 11’e, puanını da 26’ya yükseltti. Beşiktaş Milangaz’da deplasmanda karşılaştığı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne şans tanımazken maçtan 85-75 galip ayrılarak averajla dördüncü sırada yer aldı.

Pınar Karşıyaka çıkışını bu hafta da sürdürdü. İzmir ekibi ligde hiç galibiyeti bulunmayan Bandırma Kırmızı’yı 89-62 yendi. Fenerbahçe Ülker ise deplasmanda karşılaştığı Tofaş’a 89-87 yenildi. Son sıralardan kurtulmak isteyen Trabzonspor ise güçlü rakibi Türk Telekom’u 89-78’lik skorla yenerek 3. galibiyetine uzandı. Erdemir de bir başka Ankara ekibi Hacettepe Üniversitesi’ni deplasmanda 76-73 yendi.

Ligin 15. haftasının toplu sonuçları ve oluşan puan durumu şu şekilde;

Tofaş: 89 Fenerbahçe Ülker: 87
Anadolu Efes: 104 Mersin BŞB: 72
Antalya BŞB: 75 Beşiktaş Milangaz: 85
Hacettepe Üniversitesi: 73 Erdemir: 76
Trabzonspor: 89 Türk Telekom: 78
Pınar Karşıyaka: 89 Bandırma Kırmızı: 62
Banvit: 89 Olin Edirne: 71
Galatasaray Medical Park: 90 Aliağa Petkim: 72

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor