Toplam takım sayısı 7'ye çıktı

  Dünyanın en büyük gençlik futbol organizasyonu olan ve 21 Haziran - 13 Temmuz 2013 tarihleri arasında ülkemizde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'nın ev sahibi Türkiye'den sonraki ilk finalistleri belli oldu. 3 Temmuz'dan beri Estonya'da 8 takımın katı

Toplam takım sayısı 7'ye çıktı

 

 

Dünyanın en büyük gençlik futbol organizasyonu olan ve 21 Haziran - 13 Temmuz 2013 tarihleri arasında ülkemizde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'nın ev sahibi Türkiye'den sonraki ilk finalistleri belli oldu.

 

3 Temmuz'dan beri Estonya'da 8 takımın katılımıyla gerçekleşen UEFA U19 Avrupa Şampiyonası'nda grup müsabakalarının tamamlanmasının ardından, U20 Dünya Kupası'na Türkiye'nin yanı sıra Avrupa Kıtası'ndan katılacak diğer 6 ülkenin de isimleri belirlendi.

 

UEFA U19 Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu'nda mücadele eden ve bu grubu ilk üç sırada bitiren İspanya, Yunanistan ve Portekiz'in yanı sıra; B Grubu karşılaşmaları sonunda ilk üç sırada yer alan İngiltere, Fransa ve Hırvatistan, gelecek yıl ülkemizde 7 şehirde düzenlenecek olan şampiyonada Avrupa'yı temsil etmeye hak kazandı.

 

Bu şampiyonada mücadele etmesine rağmen gruplarını son sırada bitiren ev sahibi Estonya ile Sırbistan ise 2013 FIFA U20 Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetti.

 

Böylelikle FIFA'nın en büyük ikinci etkinliği olan ve 24 takımın katılımıyla gerçekleşecek olan 2013 FIFA U20 Dünya Kupası'nda mücadele etmeyi garantileyen ülkelerin sayısı 7 oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor