Tolga 'zengin' yüreğini konuşturdu

Kimsesiz çocuklar yararına oluşturulan Bordo-Mavi Kalpler projesi bugün Trabzonspor  Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde tanıtıldı. Tanıtım toplantısına Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kaleci Antrenörü Alper Boğuşlu, takım kaptanı ve aynı zamaanda pr

Tolga 'zengin' yüreğini konuşturdu

Kimsesiz çocuklar yararına oluşturulan Bordo-Mavi Kalpler projesi bugün Trabzonspor  Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde tanıtıldı.

Tanıtım toplantısına Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kaleci Antrenörü Alper Boğuşlu, takım kaptanı ve aynı zamaanda projenin fikir babası Tolga Zengin futbolcular ile kimsesiz çocuklarda yer aldı.

Toplantıda konuşan kaleci antrenörü Alper Boğuşlu, böyle bir projeyi başlattıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Proje Koordinatörü Arzu Aktaş ise Trabzonspor'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Trabzonspor teknik heyeti ve futbolcularının,  yaşadığı topluma karşı sosyal sorumluluklarını yerine getirme, toplumumuzda etik sosyal sorumluluk bilincini geliştirme, bu konuda farkındalık yaratma, toplumsal sorunların çözümünün bir parçası olma isteği ile Bordo-Mavi Kalpler projesi hazırlanmıştır.

Proje 1 Kasım 2011- 30 Haziran 2012 tarihleri arasında yürütülecek olup Trabzon’da bulunan ve Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı 0-6 yaş grubu, 7-12 yaş grubu ve 13-18 yaş grubu çocukları ve gençleri kapsamaktadır. Projenin amacı ise Trabzon’daki sosyal hizmetler kurumlarındaki çocuklara ve gençlere toplumun değerli bir bireyi olduklarını hissettirmek, hayata ve başarıya bakış açılarında pozitif değişim yaratmak, yaşam ve öğrenme alanlarını zenginleştirmek ve kendilerini geliştirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri farklı ortamlar sunmaktır. Bu istek ve bilinçle Trabzonspor’un tüm sporcuları, eşleri çalışanları ve taraftarlarıyla bir bütün olarak işbirliği ve dayanışma içerisinde Bordo-Mavi Kalpler Projesi hayata geçirilmiştir” dedi. 

 Trabzonspor Takım Kaptanı ve projenin fikir babası Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin gençlerle birlikte olmanın kendisini mutlu ettiğini belirterek, “3 hafta önce de kendileriyle birlikteliğimiz olmuştu. Bu bağlamda böyle projeye başlamamızın sebebi genç arkadaşlarımızın mutlu olması ve onları topluma kazandırmak, devlete ve millete hayırlı evlatlar olmalarına katkı sağlamaktır. Gençlerin içinde bulunduğu durum hepimizin başına gelebilir. Bu projede inşallah amacımıza ulaşırız ve ileriye daha iyi nesiller yetiştirebiliriz. Ayrıca hayatımızın bir parçası olan bu çocuklarımız için başlatılan projede Alper hocamızın valimiz Dr Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık 'ın büyük katkısı var. Kendilerine teşekkür ederiz” diye konuştu.
Başarılı oyuncu Didier Zokora da hayatta önem verilmesi gereken şeylerin başında çocukların geldiğini dile getirerek, “Bizler de babayız, evlat sahibiyiz. Evlat yetiştirmenin önemini çok iyi biliyoruz. Oyuncular olarak Tolga’nın öncülük ettiği bu projenin içinde olmaktan mutluluk duyuyoruz “ ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından minik çocuklara önce tesisler gezdirildi, ardından da birlikte öğle yemeği yendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor