TOKİ'den GS 'ye var TS 'ye yok

 Galatasaray ‘a devlet tarafından yaptırılan TT Arena’da yapılan teftişler’de G.Saray’ın hiçbir taahhüdünü yerine getirmediği ortaya çıktıG.Saray TT.Arena stadında  2 müfettişin hazırladığı rapora göre G.Saray GSGM ile yaptığı protokollerin ve verdiği taa

TOKİ'den GS 'ye var TS 'ye yok

 

Galatasaray ‘a devlet tarafından yaptırılan TT Arena’da yapılan teftişler’de G.Saray’ın hiçbir taahhüdünü yerine getirmediği ortaya çıktı

G.Saray TT.Arena stadında  2 müfettişin hazırladığı rapora göre G.Saray GSGM ile yaptığı protokollerin ve verdiği taahhütlerin hiç birine uymadığı ortaya çıktı.

Akyazı stadını yapmak için Avni Aker stadının yanı sıra, adeta Trabzon’un yarısını alan devlet kurumu TOKİ, Galatasaray’a ise nerdeyse bedelsiz stad yaparak cömert davrandı. Buna karşın TOKİ ve Galatasaray arasında yapılan protokol gereği Galatasaray stadın eksiklerini tamamlayacaktı. Ancak sarı kırmızılılar bu güne kadar verdikleri taahhütlerin hiçbirini yerine getirmedi.

Trabzon’a stad yapmak için kılı kırk yaran her türlü engeli çıkaran ve stada karşılık nerdeyse Trabzon’un yarısını alan  TOKİ’nin nin Galatasaray’ın hiçbir taahhüdünü yerine getirmemesi nedeniyle izleyeceği yol ise merakla bekleniyor

İşte o maddeler:

 

1-Çatı kapatılmadı

 

Sözleşmeye göre Galatasaray Kulübü’nün, stadın devrinden sonra çatısını açılır kapanır bir şekilde kapatması gerekiyordu. Sarı kırmızılı kulüp bu yükümlülüğünü yerine getirmedi.

 

2-Para yatırılmadı

 

Sarı kırmızılı kulübün Gençlik Spor İl Müdürlüğü hesabına yatırması gereken 2.5 milyon TL’nin ancak 1 milyon TL’lik kısmı yatırıldı, ayrıca bakiye henüz hesaba geçirilmedi.

 

3-Localar ve VİP

 

Kulüp, localar ve VIP’de GSGM ve bakanlığa verdiği taahhütleri yerine getirmedi. Gelelim 4. maddeye.. Sarı kırmızılı kulüp buna itiraz ediyor. Ancak müfettişler de raporlarında ısrarlı.

 

4-Küçük stat yok

 

G.Saray Türk Telekom Arena karşılığında 15 bin kişilik stat yapıp bakanlığa devredecekti. Bu stat yapılmadı. Bu rapor şu andan GSGM’de. Nasıl bir karar alınacak şu anda bilinmiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor