Tiananmen Meydanı’nda pankart açtı

Türkiye’de temiz futbol eylemlerini başlatan ve öncüsü olan Yavuz Saltık, iş gezisi çerçevesinde gittiği Çin’in başkenti Pekin’in ünlü Tiananmen Meydanı’nda temiz futbol eylemi yapmak amacıyla pankart açınca Çin polisinin müdahalesine maruz kaldı. Türkiye

Tiananmen Meydanı’nda pankart açtı

Türkiye’de temiz futbol eylemlerini başlatan ve öncüsü olan Yavuz Saltık, iş gezisi çerçevesinde gittiği Çin’in başkenti Pekin’in ünlü Tiananmen Meydanı’nda temiz futbol eylemi yapmak amacıyla pankart açınca Çin polisinin müdahalesine maruz kaldı. Türkiye’ye dönen ve başından geçenleri anlatan Yavuz Saltık, Meclis toplantısının olduğu gün gezmeye çıktığı Tiananmen Meydanı’nda olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığını ve alandaki her 100 kişiden 40’ının polis olduğunu, bunların haricinde gönüllü olarak polislere yardımcı olmak için Çin Komünist Partisi’ne bağlı insanların da görev yaptığını ifade etti. Temiz Futbol gönüllüsü Yavuz Saltık, dünyanın en hassas alanlarından biri sayılan Tiananmen Meydanı’nda Çin Meclisi’nin toplandığı gün “Temiz futbol eylemlerinin sloganı haline gelen meşhur “Türkiye’de şike serbest mi?” yazılı pankartı açmayı başardı. (It’s match fixing legal in Turkey)  Pankartı açar açmaz müdahaleyle karşılaştığını söyleyen Saltık, pankartın içeriğini anlatmaya çalıştığını ancak polisin “Burada seni seviyorum yazan pankart bile açmak yasak” dediğini kaydetti. Pankratla birlikte fotoğraf çekildiğinin farkında olmayan polis görevlileri Saltık’ın birlikte olduğu kafiledeki arkadaşlarının fark etmesi ve Çinli rehberin araya girmesiyle serbest bıraktı. Aynı pankartla Çin Seddi’nde ise Tibetli Keşişle birlikte fotoğraf çektiren Saltık, kendisini bir sessiz isyan çığlığının sıradan neferi olarak gördüğünü belirterek, bu pankartı dünyanın her yerine yanında götüreceğini ve her yerde açacağını kaydetti. Yavuz Saltık, daha sonra geziyi tamamlayarak çarşamba günü Türkiye’ye döndü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor