TFF'yi Hiddink korkusu sardı

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve ekibi, Hırvatistan karşısındaki 3-0'lık hezimet sonrası Teknik Direktör Guus Hiddink'in istifasını beklemeye başladı.   TFF yönetimi, tribünlerin Oğuz Çetin ile birlikte istifaya davet ettiği Hollandalı ho

TFF'yi Hiddink korkusu sardı

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve ekibi, Hırvatistan karşısındaki 3-0'lık hezimet sonrası Teknik Direktör Guus Hiddink'in istifasını beklemeye başladı. 
 
 
TFF yönetimi, tribünlerin Oğuz Çetin ile birlikte istifaya davet ettiği Hollandalı hoca ile yolları dostane şekilde ayırmayı planlıyor. Ancak Hiddink'in istifa etmemesi, eli kolu bağlayacak.  
 
Eski başkan Mahmut Özgener yönetiminin Hiddink ile yaptığı anlaşmanın çok detaylı ve ağır maddeler içermesi, yönetimi kara kara düşündürüyor. Canları en çok sıkan madde ise hiç kuşkusuz Hiddink'in sözleşmesinin 2012 Temmuz ayından önce tek taraflı fesh edilemeyecek olması...  
 
Eğer Hiddink istemezse, bu tarihe kadar görevinin başında kalacak ve 8 ay boyunca kendisine 325 bin Euro, menajerine de 75 bin Euro ödenecek. 8 aylığına toplam 3.2 milyon Euro olan bu alacak, sponsorların ödenekleri ve sözleşmede yer alan vergi ile diğer giderler için ayrılan paranın da verilmesiyle 5 milyon Euro'yu bulacak.  
 
Hiddink iyi niyet gösterip sadece 3.2 milyon Euro'yu da alıp ayrılabilir. Ama diretirse, tek taraflı sözleşmenin feshi için 5 milyon Euro ödemek zorunda kalınacak.

'LALE DEVRİ' YAŞIYOR
Federasyonun, Hiddink'in tüm harcamalarını karşıladığı, Hollanda'daki vergilerini bile ödediği bildirildi. Hiddink'in, 2+2 yıllık sözleşmesi Temmuz 2012'den sona eriyor. 
 
Taraflar, 2 yıllık opsiyon maddesinin devreye sokulmaması için karar almıştı. Eğer Hollandalı hoca, 5 milyon Euro verilmesine rağmen kalmak isterse, ayrılık için temmuz ayı beklenecek ve tazminat ödenmeden vedalaşılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor