TFF'ye bir ihtarname daha!

Altay Kulübü, İzmir 3. Noter'i kanalıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na ihtarname göndererek, 26 Ocak'ta Ankara'da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul ile ilgili yasal uyarıda bulundu.Başkan Ömer Hızlıok tarafından imzalanan ihtarnamede, hakkında şike ve teşv

TFF'ye bir ihtarname daha!

Altay Kulübü, İzmir 3. Noter'i kanalıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na ihtarname göndererek, 26 Ocak'ta Ankara'da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul ile ilgili yasal uyarıda bulundu.

Başkan Ömer Hızlıok tarafından imzalanan ihtarnamede, hakkında şike ve teşvik iddiası bulunan kulüplerin de genel kurula katılmasının hukuken sakıncalı olacağı vurgulanarak, "Şike ve teşvik primi olaylarına karışan, iddianamelerde adı geçen kişilerin ve kulüplerin de bulunduğu bir genel kurul tarafından, konuyla ilgili karar verilmesinin beklenilmesi hukuki olarak kabul edilemez. Böyle bir grubun vereceği karar, hukuken yok hükmünde sayılmalıdır" denildi.

Olağanüstü Genel Kurul'un gündeminde, şike ve teşvik olaylarından zarar gören, küme düşen ve sıralaması değişen mağdurlarla ilgili çalışma olmamasının dikkat çekici olduğu belirtilerek, "Federasyon tarafından, şike ve teşvik olaylarına karışan kişi, kulüplerin hukukuna gösterilen özenin az bir kısmının dahi şike sebebiyle küme düşen takımlar için gösterilmesinin beklenilmesi en doğal hakkımızdır" sözlerine yer verildi. Altay, ihtarnamelerine uyulmaması halinde muhalefet şerhini bildirdiklerini ekleyerek, "Genel kurulun iptali, ilgililer hakkında tazminat davası açma ve görevi kötüye kullanma konularında müracaat haklarımızı saklı tuttuğumuzu, alınacak kararların uygulanmaması ve ulusal takımımız da dahil olmak üzere Türk takımlarının uluslararası müsabakalardan men edilmesinin sorumluluğunun toplantı kararlarını alanların üzerinde olacağını, şike ve teşvik sebebiyle mağdur olan kulüplerin mağduriyetlerinin giderilmemesi halinde FIFA ve UEFA dahil olmak üzere her türlü müracaat hakkımızın kullanılarak yasal haklarımızın takipçisi olacağımız hususlarını ihtar ve ihbar ederiz" diyerek ihtarnameyi noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler