TFF'ye 'Bana Palavra Atmayın' dedi

UEFA Genel Sekreteri Infantino, kendisiyle şike soruşturmasını konuşmak için yanına yaklaşan Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Emre Alkin’i sert sözlerle tersledi. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de geçen hafta düzenlenen FIFA Kongresi'nde Türki

TFF'ye 'Bana Palavra Atmayın' dedi

UEFA Genel Sekreteri Infantino, kendisiyle şike soruşturmasını konuşmak için yanına yaklaşan Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Emre Alkin’i sert sözlerle tersledi.

 

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de geçen hafta düzenlenen FIFA Kongresi'nde Türkiye için çok kötü gelişmelerin habercisi sayılabilecek bir olay yaşandığı ileri sürüldü.

 

Türk futbol kamuoyunun gündemini, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in iştirak etmemesiyle işgal eden kongreye katılan TFF heyetinin UEFA yetkililerinin tavrıyla şoka uğradığı öğrenildi. Bu sarsıcı olayın kahramanları ise UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ile TFF Genel Sekreteri Emre Alkin.

 

TFF'nin en üst düzey profesyoneli olan Emre Alkin'in, yönetim kurulunda 2. Başkan Vekilliği görevini yürüten Servet Yardımcı ile birlikte gittiği Budapeşte'de UEFA Genel Sekreteri'yle protokol kurallarını göz ardı etmiş bir şekilde şike davası hakkında konuşma isteği umulmadık bir tepkiyle son buldu.

 

Kongreye verilen bir arada Infantino'nun yanına giden Alkin'in Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu'nun şike soruşturması kapsamında aldığı kararlar hakkında UEFA'nın ne düşündüğünü öğrenme çabası içine girdiği ama Infantino'nun "Don't bullshit me (Bana palavra atmayın)" diyerek Alkin ile konuşmayı reddettiği belirtildi.

 

Devamı Sayfa 2'de

 

Cezanın habercisi mi? 

Bu tavır futbol kulislerinde, UEFA'nın şike konusunda önümüzdeki günlerde Türkiye'yi üzecek kararlar alacağının göstergesi olarak değerlendiriliyor.

 

Avrupa'da futbolun patronu olan kurumun diğer ülkelere kötü örnek teşkil etmemesi için TFF'nin alacağı kararlara göz yummayarak, soruşturma kapsamında daha ciddi cezalar verilmesini istediği biliniyor.

 

Bu çerçevede TFF ile bugünlerde şike konusunu konuşmaya yanaşmayan UEFA'nın düşüncesini bu hafta sonu ya da gelecek hafta başında göndereceği resmi yazıyla ilan etmesi ve Türkiye'nin ağır bir cezayla karşı karşıya kalması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler