TFF'nin operasyonunun detayları

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) talimatnamesinde 24.madde kaldırıldı.Gerekçe olarak da 24.madde ile 58.maddenin aynı konuyu işlediği gösteriliyor.24. maddenin kaldırılmasının bir diğer sebebi de Mehmet Ali Aydınlar yönetimindeki Türkiye Futbol Federasyon

TFF'nin operasyonunun detayları

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) talimatnamesinde 24.madde kaldırıldı.

Gerekçe olarak da 24.madde ile 58.maddenin aynı konuyu işlediği gösteriliyor.

24. maddenin kaldırılmasının bir diğer sebebi de Mehmet Ali Aydınlar yönetimindeki Türkiye Futbol Federasyonu’nun, ceza verme yetkisini Disiplin kuruluna sevk etmesi gösterilerek bu durumda TFF’nin gelen raporlara göre ceza verme yetkisi olmadığı söyleniyor.

24.maddenin kaldırılmasının ardından artık ceza yönetmeliğinin 58.maddesi geçerli. Şu an itibarı ile 58.madde aynen geçerliğini korumakla birlikte bu mükerrer 2 maddeden 24.madde kaldırıldı. Futbol Federasyonu yetkiyi Disiplin Kurulu’na devretmeseydi kararı 24.maddeye göre verecekti.

58.Maddenin değiştirilmesine bir hazırlık mı?

24. maddede bulunan şike yapan küme düşer maddesinin yetkisinin Mehmet Ali Aydınlar yönetimi tarafından Disiplin kuruluna devredilmesinin ardından Yıldırım Demirören Başkanlığındaki TFF Yönetiminin 24.maddeyi yürürlükten kaldırması akıllara şimdi sıra 58.madde de değişiklik yapılacak mı sorusunu getiriyor.

24.madde yürürlükten kaldırılmasaydı 58.madde de yapılacak değişiklik yeterli olmayacaktı ve 24.maddeyi de değiştirmek gerekecekti.

24.madde İcra Kurulu’nun önerisi doğrultusunda alındığı haber61 spor servisi tarafından öğrenilirken İcra kurulun da hukukçu bulunmadığı da edinilen bilgiler arasında.

 

Devamı sayfa 2'de

TFF'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA

TFF'den konuya ilişkin yapılan açıklamada aynen şunlar denildi: "Kamuoyunda bugün, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 16 Mart 2012'de yaptığı Yönetim Kurulu toplantısında, Futbol Müsabaka Talimatı'ndaki bazı cezaların kaldırıldığına dair haberlerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur: 

"Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesinin d bendinin 1. ve 2. fıkralarında öngörülen disiplin yaptırımı, Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) 58. maddesinde daha kapsamlı olarak düzenlenmiştir. Mevzuatta aynı disiplin ihlaline iki farklı talimatta ve maddede aynı yaptırım öngörülmüş olduğu için daha kapsamlı olan 58. madde korunarak mükerrerlik giderilmiş ve Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesinin ilgili düzenlemeleri kaldırılarak 25. maddesinde de FDT'nin 58. maddesine atıf yapılmıştır."

Kamuoyunun bilgisine sunarız"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler