TFF'nin kararını kabul etmedi!

TFF Arena'daki derbiyi 6 Aralık'a almak için kulüplere görüş sordu. G.Saray teklifi reddetti. Olayın perde arkasında ise Terim'in 6 Kasım'da aldığı 6-0'lık F.Bahçe yenilgisinin yattığı iddia edildi...Günlerdir konuşulan ve bir türlü tarihi değişmeyen 7 Ar

TFF'nin kararını kabul etmedi!

TFF Arena'daki derbiyi 6 Aralık'a almak için kulüplere görüş sordu. G.Saray teklifi reddetti. Olayın perde arkasında ise Terim'in 6 Kasım'da aldığı 6-0'lık F.Bahçe yenilgisinin yattığı iddia edildi...

Günlerdir konuşulan ve bir türlü tarihi değişmeyen 7 Aralık'taki G.Saray-F.Bahçe derbisi ile ilgili ilginç bir iddiaya ortaya atıldı. O da G.Saray teknik direktörü Fatih Terim'in '6'nın uğursuzluğuna inandığı gerekçesiyle derbinin 6 Aralık tarihine alınmasına karşı çıktığı iddiası..

Bilindiği gibi Lille-Trabzon maçı ile G.Saray-F.Bahçe derbisi kaderin bir cilvesi aynı tarihe geldi. İki maç da 7 Aralık'ta oynanacak. Şampiyonlar Ligi maçları 21.45'te, derbi ise 19.30'da.. TFF önce derbinin saatini 20.30 olarak belirlemişti. Ancak UEFA'nın 'Maçlar arasında minimum 2 saat süre olmalı' sirküleri nedeniyle maç daha sonra 19.30'a alındı..

2 GÜNDE HAZIRLANAMAYIZ

Sonrasında ise özellikle Trabzonspor'un hocası Şenol Güneş, federasyonu göreve çağırdı, 'Derbi ile Şampiyonlar Ligi aynı günde olmaz, maçın tarihini değiştirin' isteğinde bulundu. Federasyon da bunu G.Saray ve F.Bahçe'ye sordu. İki takım TFF'ye 'Cumartesi maçlarımız var, salı derbiye çıkamayız' görüşünü savundu. Derbinin ardından Trabzon deplasmanına çıkacak olan G.Saray, 8 Aralık perşembe gününe de karşı çıktı.

GEYİKLERİ YAPILIR ENDİŞESİ

Ancak 6 Aralık'la ilgili ilginç bir gerçek ortaya çıktı. G.Saray'ın sadece '2 günlük hazırlıkla derbiye çıkamayız' görüşünün altında Fatih Terim'in '6 Aralık'ı özellikle istemediği gerçeğinin yattığı belirlendi. Terim'in yakın çevresine hem 6'nın kendisine uğursuz gelmesi hem de 6 Kasım 2002 tarihinde Kadıköy'de Şükrü Saracoğlu'nda aldığı 6-0'lık ağır F.Bahçe yenilgisinin geyiğinin yapılacak olmasını gerekçe olarak gösterdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler