TFF'den 'pişkin' açıklama

Fenerbahçe'nin Devler Ligi'ne gidip gitmeyeceği tartışmalarına TFF cephesinden şaşırtan bir çıkış geldi. TFF Başkan Yardımcısı Ufuk Özerten "Bu sezon lig tertemizdi. Fenerbahçe de ikinci oldu. Ön elemeye niye gitmesin" dedi. Ancak Özerten yaptığı açıklama

TFF'den 'pişkin' açıklama

Fenerbahçe'nin Devler Ligi'ne gidip gitmeyeceği tartışmalarına TFF cephesinden şaşırtan bir çıkış geldi.

 

TFF Başkan Yardımcısı Ufuk Özerten "Bu sezon lig tertemizdi. Fenerbahçe de ikinci oldu. Ön elemeye niye gitmesin" dedi. Ancak Özerten yaptığı açıklamayla da kararın UEFA tarafından verileceğinin altını çizdi.

 

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne bu sezon gidip gitmeyeceği tartışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Futbol kamuoyunun bir kısmı UEFA'nın Sarı-Lacivertlileri cezalandıracağı ve Avrupa kapılarını kapatacağı görüşünü savunuyor.

 

Konuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) cephesinden ilginç bir çıkış geldi. TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, Sarı-Lacivertli kulübün ön eleme oynamasında bir sakınca olmadığını belirtti.

 

Takımları bildiriyoruz

Özerten "Bize göre bu sezon lig tertemiz. Fenerbahçe de ligin ikincisi değil mi? Öyleyse Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön elemesine neden gitmesin? Ancak yine de son kararı UEFA verecektir. Ama bu sezon ligde hiçbir sıkıntı yaşanmadı.

 

Biz de lig sıralamasına göre Avrupa kupalarına katılacakları UEFA'ya bildiriyoruz" diye konuştu. Bu sezon ligi şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray ile ikinci Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne; Trabzonspor, Beşiktaş ve Bursaspor daUEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etmişti.

 

Gerekçeli karar Fenerbahçe'yi yakacak !

TFF’nin UEFA’ya yolladığı gerekçeli kararların bir bölümü bir süre önce ortaya çıkmıştı.

 

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile 16 futbol kulübünün ceza almadığı PFDK kararına dayanak olan kararlarda Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu'nun Gençlerbirliği ile oynadıkları maçın neticesine etki ettiği sonucuna varılmış buna karşın suçun Fenerbahçe'ye izafe edilemeyeceği dile getirilmişti.

Gerekçeli karardaki bir başka dikkat çeken unsur da PFDK'nın iki üyesinin Aziz Yıldırım'ın suçlu olduğunu belirtmeleri ve Fenerbahçe'nin bir alt lige düşürülmesini istemeleri olmuştu. Eğer UEFA da Yıldırım ve Fenerbahçe ile ilgili kararlara şerh koyan 2 üye gibi düşünürse Sarı- Lacivertli kulüp ciddi bir ceza ile karşı karşıya kalabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor