TFF Yıldırım'dan savunma alacak

Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu bugün Metris'e giderek Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunmasını alacak. Yapılacak olan bu son savunmanın ardından disiplin kurulu bu hafta içinde kimlere ne ceza vereceğini ya da vermediğini resmen açıklay

TFF Yıldırım'dan savunma alacak

Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu bugün Metris'e giderek Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunmasını alacak. Yapılacak olan bu son savunmanın ardından disiplin kurulu bu hafta içinde kimlere ne ceza vereceğini ya da vermediğini resmen açıklayacak.

 

PFDK bilindiği gibi iddianamede ismi geçen isimlerin savunmalarını yazılı olarak almış, geriye bir tek Fenerbahçe Başkanı Aziz Yılırım kalmıştı. Aziz Yıldırım'ın da savunma için 20 gün ek süre talebi kabul edilmiş, sözlü savunma talebi ise reddedilmişti. Yıldırım daha sonra, 30 günlük bir ek süre daha istemişti ve bu istek de kabul edilmişti. Ancak, Türkiye'de yapılan UEFA kongresinden sonra ek savuna süresi kaldırılırken Aziz Yıldırım'ın sözlü savunma talebi kabul edildi.

 

Sözlü ifadenin 5 Nisan'da alınacağı açıklanmıştı, sonra bu tarih 2 Nisan'a çekildi. TFF disiplin kurulundan iki üye, disiplin kurulu üyelerinin hazırladığı sorularla birlikte Metris'in yolunu tutacak. Yıldırım'ın mahmekemede verdiği savunma yazılı olarak alınırken sorulan soruların cevabı da not edilecek.

TFF, Adalet Bakanlığı'na başvurarak soru-cevap kısmının ses kaydının kaydedilmesi için izin istediği öğrenildi. İzin verip verilmeyeceği de bugün netliğe kavuşacak.

 

Ardından disiplin kurulu yoğun bir çalışmayla Süper Final'den önce disiplin kuruluna sevk edilen kişiler hakkında kararını verecek. Kararların perşembe günü açıklanması bekleniyor. Sonrasında ise tahkim süreci başlayacak.

TFF yönetimi kararlarını hızlandırarak disiplin cezası vererek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor