TFF yeni bir proje hayata geçiriyor

Süper Lig'de ilk 4 sırada yer alan takımların Süper Final'de, 5-8 arasında bulunan ekiplerin ise Süper Final Avrupa Ligi'ndemücadele edeceği bilinen bir gerçek. Ancak bu yarışın dışında kalan diğer 10 takımın bu süreçteki akıbeti ise akıllarda soru işaret

TFF yeni bir proje hayata geçiriyor

Süper Lig'de ilk 4 sırada yer alan takımların Süper Final'de, 5-8 arasında bulunan ekiplerin ise Süper Final Avrupa Ligi'ndemücadele edeceği bilinen bir gerçek. Ancak bu yarışın dışında kalan diğer 10 takımın bu süreçteki akıbeti ise akıllarda soru işareti olarak kalmıştı.

TFF yönetimi, yeni bir formülle bu sorunun çözümünü bulmuş oldu. Eski başkan Mehmet Ali Aydınlar döneminde oluşturulan ancak istifa süreci sonrası rafa kalkan 'Bahar Kupası', yeni adıyla 'Süper Turnuva' olarak yeniden hayata geçiriliyor. Yeni prosedüre göre ilk 8 takımdışında kalan diğer 10 ekip, (küme düşen kulüpler de dahil) tek devreli lig usulü oynanacak bir turnuvadamücadele edecekler.

İlk 3 sırada yer alan takımlara para ödülü verileceği turnuvada, kulüplerin deplasman ve konaklama giderlerinin Federasyon tarafından karşılanacağı öğrenildi. Turnuvanın, Türkiye Kupası'nda yoluna devameden ancak ilk 8 dışında kalan Antalya ve Karabük gibi takımlar için de avantaj olacağı belirtildi. Ödülün kaynağı konusunda görüşmeler sürerken, Süper Turnuva'nın 15 Nisan ile 20 Mayıs arasında yapılması planlanıyor. Organizasyonla ilgili resmi açıklama yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor