TFF ve Digitürk birbirine düştü!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Digitürk birbirine düştü.“Türk futbolu yerle bir oldu. Digiturk’ün de zarar görmesi normal. İhale yenileme isteği geleceğe yönelik taleplerden kaynaklanıyor. Anlaşma zorla yapılmadı. Bugüne kadar 200 milyon TL ödenmesi

TFF ve Digitürk birbirine düştü!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Digitürk birbirine düştü.

“Türk futbolu yerle bir oldu. Digiturk’ün de zarar görmesi normal. İhale yenileme isteği geleceğe yönelik taleplerden kaynaklanıyor. Anlaşma zorla yapılmadı. Bugüne kadar 200 milyon TL ödenmesi gerekirken sadece 25 milyon TL yatırıldı.”

Kulüpler Birliği 2. Başkanı ve Kayserispor Başkanı Recep Mamur, açıklamalar yaptı.

-Yayıncı kuruluş Digiturk’ün ödemelerde aksatmalar yaptığını ve ihale yenileme taleplerinin de geleceğe yönelik beklentilerden kaynaklandığını belirten Mamur, “Türk futbolu yerle bir oldu. Çok zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde bütün camialar zarar gördü.

‘İLK YARI ÖDENMEDİ’
-Digitürk’ün zarar görmesi son derece normal. Kimse onlara ihaleyi zorla vermedi. Kendi rızalarıyla bedelini belirleyerek bu ihaleyi aldılar” ifadelerini kullandı.

-Mamur, açıklamalarına şöyle devam etti: “Kulüplerimiz ekonomik anlamda son derece sıkıntılı günler yaşıyor. Bu şike olaylarından dolayı zarar görmeyen bir tek kulüp yok. Bazıları çok fazla gördü. Zorunluktan oyuncu satanlar oldu. Hem de en önemli oyuncularını. Tüm bunlar olurken Digiturk’ten beklediğimiz ödemeleri alamadık.

-İhale gereği Digiturk ödemelerinin yarısını ABD Doları yarısını da Türk Lirası cinsinden ödemek durumunda. Şu ana kadar hiç dolar ödemesi yapılmadı. Aralık-ocak ayları döneminde kulüplerimize ligin ilk yarısıyla ilgili performans kriterlerinin karşılığı olan ödemenin yapılması gerekiyor.

‘YERLE BİR OLDUK’
-Oyuncularımıza ve kurumlara yapmamız gereken periyodik ödemelerimiz var. Yayıncı kuruluşun kulüplere yaklaşık 25 milyon TL’lik bir ödemesi söz konusu.

-Oysa bu rakamın toplam 200 milyon civarında olması gerekiyor. Yapılan tüm anlaşmalar ortada. Performans kriterleriyle ilgili olarak yüzde 15’lik ödeme çok düşük. Bugün toplantıda bu konuyu da masaya yatıracağız.

-Bİr kez daha hatırlatmakta fayda var, şu anda Türk futbolu yerle bir olmuş durumda. El birliğiyle bu sıkıntılı dönemden çıkmamız gerekiyor. Sadece Digiturk değil, tüm kulüpler, futbolcular, teknik direktörler, medya ve birçok bağlantılı sektör de sıkıntı çekiyor.”

‘100 milyon kayıp var’
-Başkan Recep Mamur sponsorların da desteklerini çektiklerini ve yeni sponsor bulmakta zorlandıklarını da belirterek, bu konudaki sıkıntılarını dile getirdi:

-“Geçtİğİmİz sezonlarda sponsor bulmakta zorlanmaz hatta çok seçici davranırdık. Çok sayıda sponsor talebi gelirdi. Oysa bu sezon ne sponsor bulabiliyoruz ne de kulüpler elindeki sponsoru koruyabiliyor.

-Çok ciddi sponsor geliri kaybeden Türk futbolu ortak bir tavır sergilenmediği takdirde daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacak. Şu anda toplam sponsor kaybı 100 milyon TL’yi aşmış durumda.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler