TFF UEFA'nın yaptırımlarına uymak zorunda

Şike davası nedeniyle UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı Disiplin Kurulu'na sevk etmesinin yankıları sürerken, konunun uzmanları sadece bu iki kulübü değil, tüm Türkiye'yi ilgilendiren çarpıcı açıklamalar yaptı. Eski Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFD

TFF UEFA'nın yaptırımlarına uymak zorunda
Şike davası nedeniyle UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı Disiplin Kurulu'na sevk etmesinin yankıları sürerken, konunun uzmanları sadece bu iki kulübü değil, tüm Türkiye'yi ilgilendiren çarpıcı açıklamalar yaptı. Eski Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) üyesi Yusuf Reha Alp, Fenerbahçe ve Beşiktaş dışında başka takımlarımızın da tehlike altında olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "16. Ağır Ceza'da yargılanıp ceza alan başka kulüp yöneticileri de var. O kulüplerin de daha sonra disipline sevk edileceğini ve ceza alacaklarını düşünüyorum çünkü bir dosya disipline sevk edilmişse yüzde 95 ceza çıkar."
 
TFF, UEFA'NIN YAPTIRIMLARINA UYMAK ZORUNDA
UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'a ceza vermesi halinde, PFDK'nın da şike dosyasını yeniden ele almak zorunda kalacağını söyleyen Alp "Eğer Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) buna karşı durursa, UEFA bu sefer TFF'ye ceza verir. Hatta Türkiye Milli Takımı da ceza alır" şeklinde konuştu. Diğer yandan CAS Hakimi Türker Arslan da benzer açıklamalar yaptı. Türker Arslan, "UEFA bir takım yaptırımlar talep ederse TFF'nin buna uyma zorunluluğu var. O aşamada TFF'nin Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun verdiği kararları yeniden gözden geçirmesi süreci başlar. O da TFF'ye büyük sıkıntı yaşatır" yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor